Cees Klaassen aan de slag bij Openclaims

Per 1 april 2018 is Cees Klaassen gestart bij Openclaims als Business Development Manager. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de groei van het digitale herstelplatform in zowel de Nederlandse als internationale markt.Klaassen heeft jarenlange ervaring in de autoherstelmarkt. Zo werkte hij eerder als managing director voor ABS, was hij CEO van ABS International en vervulde hij de rol van commercieel directeur bij ASN. Voor Openclaims is de komst van Klaassen een welkome uitbreiding van het team. Co-founder Lex Orie: “Ik ben zeer verheugd dat we iemand met zo veel ervaring als Cees aan ons hebben kunnen binden. In combinatie met de innovatieve kracht van Openclaims hebben we nu alle ingrediënten in huis om onze groei te versnellen.”

Voor Klaassen is deze stap naar Openclaims de perfecte manier om zijn uitgebreide kennis van de herstelmarkt op nieuwe wijze in te zetten. “Wat mij aanspreekt aan Openclaims is dat we met dit concept echt kunnen innoveren in de verzekerings- en herstelmarkt. We opereren los van geldende structuren en zitten midden in het ecosysteem. Hierdoor kunnen we als enige een nieuwe vorm van schadeherstel faciliteren die niet alleen aan de achterkant perfect en efficiënt functioneert, maar ook voor de eindklant een fantastische ervaring oplevert”, aldus Klaasen. “Ik kijk er naar uit om dit met het team op grote schaal neer te zetten.” Naast Openclaims zal Klaassen zich blijven richten op zijn projecten zoals Share2Use en GDPR wetgeving.

Openclaims biedt Repair-as-a-service voor verzekeraars, volmachten en intermediairs. Dit is een digitale one-stop oplossing voor schadeherstel waarmee verzekeraars alle vormen van autoschade kunnen afwikkelen. Openclaims werkt inmiddels voor verschillende partijen in de verzekeringsmarkt. O.a. Centraal Beheer, Ditzo, Independer, Hema Verzekeringen en Waarborgfonds maken gebruik van de slimme technologie van Openclaims. In 2017 won deze startup zowel de Dutch Fintech Awards als de European Fintech Awards, in 2018 won Openclaims de NVGA am: Innovatieprijs.