CED zet in op versnelde transformatie met aanstelling François Goffinet als CTO

 

Met de aanstelling van François Goffinet die gisteren (1 oktober jl.) aan de slag is als Chief Transformation Officer (CTO), zet de CED Group in op een versnelde (digitale) transformatie van de organisatie, zoals die enkele jaren geleden is ingezet. Goffinet is daarmee naast de CEO en CFO tevens de derde bestuurder van de Raad van Bestuur.

Sinds 2013 bouwt CED aan zijn nieuwe strategie van full service dienstverlener met een integraal aanbod voor noodhulpverlening, schademanagement en hersteldiensten. “We hebben nieuwe diensten in de markt gezet, zoals de Repair dienstverlening, Schade Manager Thuis en Interim Professionals. Dit alles ondersteund door innovatieve digitale technieken, zoals CED Connect, het unieke geautomatiseerde platform voor schadebehandeling. Deze koers leidde tot groei in binnen- en buitenland, mede ondersteund door een financieel krachtige nieuwe aandeelhouder sinds 1 januari 2018: BlackFin Capital Partners.”

Van waarde zijn

“Bij zowel de Raad van Commissarissen van CED als bij de Raad van Bestuur leeft de overtuiging dat onze potentie van CED om van waarde te zijn nog velen malen groter is. Bijvoorbeeld door nog sterker in te zetten op procesoptimalisatie en -automatisering.”, vervolgt CED. “Met het aantreden van Goffinet hebben we  nu ook de bestuurlijke slagkracht in huis die hiervoor noodzakelijk is. Naast CEO Hans Coffeng en CFO Lourens Schouwing zal CTO François Goffinet vorm en vaart gaan geven aan de beoogde (digitale) transformatie van CED Group. In deze rol geeft hij direct leiding aan de divisies in de verschillende landen, ICT en de Projectmanagement organisatie.”

De tweetalige Belg François Goffinet (47) heeft zijn sporen verdiend in de financiële sector. Na zijn studie aan de Solvay Business School in Brussel liep zijn carrière pad langs KMPG, Bain & Company (consultant financial services, en in tweede instantie partner), Barclays Bank in Londen (Head of Strategy) en Euroclear (diverse seniorrollen). CEO Hans Coffeng is blij met de ervaren derde man aan het roer: ‘In de persoon van Goffinet verzekeren we ons ervan dat we de focus en ‘knowhow’ in huis hebben om onze dienstverlening nóg efficiënter en kosten effectiever te maken voor onze klanten. Als CED blijven we in beweging, om te beschermen en te behouden wat voor mensen van waarde is.’