CED versnelt inzet remote inspectie en expertise

Nu de 1,5 meter ‘social distance’ bij iedereen het gesprek van de dag is, is remote inspectie en expertise een uitstekend alternatief. CED heeft deze digitale en tóch persoonlijke oplossing versneld verder uitgerold als vervanging van de fysieke inspectie en expertise. Voor zowel de Mobility- als de Property-markt. “Handig voor nu én een efficiënt en klantgericht alternatief voor later”, schrijft CED.

Bij remote expertise (expertise op afstand) worden digitale mogelijkheden gecombineerd met de persoonlijke aanpak van de CED-expert, die met gedupeerde via een beeldverbinding live met elkaar in contact staan. Tijdens de schadebepaling laat de gedupeerde, in overleg met de expert, via zijn smartphone de schades zien en bepaalt de expert welke foto’s hij nodig heeft voor de expertise. De beelden en data worden automatisch geüpload in een online-omgeving, waarna de CED-expert zijn rapportage opmaakt. Dit alles volledig volgens de richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming en Privacywetgeving.

Sneller, productiever, klantgerichter

“Remote expertise is het antwoord op de bijzondere uitdagingen van vandaag”, zegt Commercieel Directeur Nico Dekker van CED. “Echter; ook in de toekomst zal dit digitale bezoek van een expert het fysieke bezoek vaker kunnen vervangen. Dat zal tot een hogere productiviteit en kortere doorlooptijden in het schadebehandelingsproces gaan leiden. Bovendien zorgt het ook voor een hogere klanttevredenheid. Remote expertise is een eenvoudig en snel proces dat geen extra applicaties vraagt, waarbij de gedupeerde nauw betrokken is en het persoonlijk contact met de CED-expert is gewaarborgd. Dat maakt het schadebehandelingsproces tot een comfortabele klantreis.”B

De remote-diensten van CED zijn volgens Dekker niet alleen aantrekkelijk voor de ‘traditionele’ schade-expertise door verzekeraars en volmachten in de Mobility– en Property-markt. “De remote inspectie kan bijvoorbeeld ook een kosten- en tijdsefficiënt alternatief zijn voor leasemaatschappijen en wagenparkbeheerders bij de frequente berijderswissels. Of voor vastgoedondernemers, woningcorporaties, bedrijven en VVE’s voor risico- en waardebepalingen en herstel-in-natura-diensten.”