CED presenteert artificial intelligence in schadebehandeling tijdens DIA

 

Op 15 en 16 november a.s. vindt in München de DIA (Digital Insurance Agenda) 2017 plaats. Tijdens dit event, waar innovators uit de verzekeringswereld en InsurTech elkaar ontmoeten, presenteert CED haar eigen InsurTech innovatie: artifical intelligence (AI) binnen de mobility schadebehandeling van CED Connect.

Bij DIA gaat het om noviteiten die zich ook in de praktijk bewijzen. CED is geselecteerd als één van bedrijven die hun werkende innovatie mogen presenteren. Dat gaat CED doen met CED Connect, een voorbeeld van InsurTech uit eigen huis waarmee nu al zes van de tien schadeclaims volledig geautomatiseerd kunnen worden afgehandeld. “Duurt de afhandeling van de gemiddelde autoschade nu vaak nog zo’n 36 dagen, tijdens de ‘Show & Tell’ laten Hamza Jap-Tjong en Adel Kadric, business developers van CED, zien dat met de inzet van artifical intelligence de doorlooptijd nog maar vijf  minuten duurt”, aldus CED.

CED Connect behoort naar eigen zeggen nu al tot de meest geavanceerde platformen voor geautomatiseerde afhandeling. “Onze ambitie is om door technologie zoveel mogelijk manuele en tijdsintensieve handelingen in een schadeproces overbodig te maken”, aldus Commercieel Directeur Marcel van Dijk. “We zijn al heel ver, maar we willen het liefst uitkomen op een aandeel van 99% volledig geautomatiseerd afgehandelde schades. Met het toevoegen van artificial intelligence in CED Connect zetten we daarin een grote stap voorwaarts. Hiermee kunnen we schadehoogtes straks geautomatiseerd gaan calculeren puur op basis van foto’s en kunnen we fraudetriggers nog beter signaleren. Het gebruik van artificial intelligence  is het meest concreet voor autoschades. Maar het is een kwestie van tijd, totdat dit op alle schadedomeinen zijn intrede zal doen”, aldus Marcel van Dijk.

DIA is de grootste conferentie wereldwijd waar verzekeraars de unieke kans hebben om in contact te komen met meer dan 50 aanbieders van innovatieve nieuwe technologie die op het punt staan om de verzekeringssector in positieve zin te gaan ontwrichten. Na succesvolle conferenties in Barcelona en Amsterdam, is in november München de plaats waar u moet zijn als het gaat om inspiratie op het gebied van InsurTech en FinTech