CED Group op 24 december getroffen door cyberaanval

Expertisebureau CED Group is slachtoffer geworden van een grootschalige hack. Hackers van het collectief Blackcat hebben op 24 december een aanval gepleegd op het bedrijf. Dat blijkt uit het online cybercrimeregister Cybercrimeinfo.nl en is volgens Automotive bevestigd door CED Group. De omvang van de cyberaanval is nog onbekend, maar volgens CED lijkt de schade mee te vallen

CED Group meldt in een reactie dat er ‘een grondig forensisch onderzoek wordt uitgevoerd’ om vast te stellen of er gevoelige gegevens zijn getroffen. “Een voorlopige analyse van het onderzoek laat zien dat slechts een zeer beperkt deel van de gegevens op onze systemen mogelijk is aangetast door de cyberaanval. Dit betreffen gegevens in een business-to-business relatie, zonder privacygevoelige informatie van eindklanten of verzekerden”, aldus CED  tegenover Automotive.

Het bedrijf besloot de eigen website uit voorzorg offline te halen en heeft een tijdelijke website online gebracht. Verdere details zijn niet gegeven. CED heeft wel melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

.  

Bron Automotive en Cybercrimeinfo.nl