CED geeft statement af over kwaliteit van dienstverlening

Het door CED opgestelde ISAE 3402 type II Assurance rapport is vorige week bekrachtigd door een onafhankelijke derde partij. Hiermee krijgen verzekeraars, woningcorporaties, leasemaatschappijen en andere partijen die (een deel van) hun diensten uitbesteden aan CED, de zekerheid dat CED adequaat omgaat met de risico’s die de uitbesteding van diensten met zich meebrengt.

Met de ISAE 3402 type II Assurance rapportage legt CED op transparante en uniforme wijze verantwoording af over de beheersing van haar interne processen en hoe zij omgaat met risicomanagement, informatiebeveiliging en fraudebeheersing. De ISAE 3402 Assurance rapportage is het afgelopen jaar gerealiseerd voor CED Advice, Claims Management en SOS International. Ook het herstelnetwerk van CED is zo goed als gereed en zal volgend jaar ook worden verantwoord met een ISAE 3402-rapportage (over 2019). Dat betekent dat CED dit jaar nog over de gehele waardeketen de kwaliteit van dienstverlening kan verantwoorden. 

Kwaliteit tegen lagere kosten 
ISAE (International Standards on Assurance Engagements) 3402 is de internationale standaard voor rapportages over de beheersing van uitbestede processen bij een ‘service organisatie’ zoals CED. Hans Coffeng, CEO van CED: “Verzekeraars, woningcorporaties, leasemaatschappijen en andere opdrachtgevers moeten erop kunnen vertrouwen dat CED haar processen effectief, efficiënt en op betrouwbare wijze uitvoert. ISAE 3402 is een absoluut kwaliteitskenmerk en dat biedt nog eens extra onafhankelijke zekerheid. We zijn er trots op dat we met deze rapportage aantoonbaar ‘in control’ zijn over onze interne processen. Onze opdrachtgevers waarderen het dat het kwaliteitsniveau van onze controlemaatregelen gewaarborgd is en dat het hen extra kostenbesparingen oplevert. Dankzij de rapportage hoeven zij namelijk zelf minder audits uit te voeren bij CED.”