Carglass neemt Belgische tak van over

Care heeft haar 14 Belgische vestigingen verkocht aan Carglass. Daartoe hebben beide partijen een overeenkomst bereikt. Alle medewerkers gaan mee naar Carglass. De overname is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Er is geen overnamesom bekendgemaakt. De Belgische activiteiten van het bedrijf waren winstgevend.

Vooralsnog blijft het netwerk apart naast dat van Carglass bestaan en zal Care Carrosserie nog onder eigen naam blijven opereren, Maar het ligt in de bedoeling om gebruik te maken van synergie tussen beide partijen. Zo zal smart repair in de toekomst ook worden aangeboden in bepaalde Carglass vestigingen.Jean-Paul Teyssen, CEO van Carglass Belux, zegt dat dit een kans is die men niet voorbij mag laten gaan. ”Dankzij de overname zullen onze b-to-b en b-to-c klanten nog beter geholpen kunnen worden.”Carglass is onderdeel van Belron en actief in 34 landen. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Het bedrijf is sinds vorig jaar in handen van de Rabobank. De bank was de grootste schuldeiser van Care en redde het bedrijf van een faillissement. Nu wil Rabobank de schadeketen het liefst weer verkopen. De bank is daarover in gesprek met meerdere kandidaat-kopers.Ook meldt Care dat het voor de Nederlandse dochter, Care Schadeservice “in een afrondende fase is beland omtrent de inrichting van het vestigingsnetwerk”. Volgens Reinderts wordt in de komende maanden duidelijk hoe de toekomst van Care eruitziet.

 

.

Bron: Autoschadeportaal en Automotive