Canadese verzekeraar Gore Mutual selecteert FRISS om fraude tegen te gaan

Gore Mutual, Canada’s oudste schadeverzekeraar met een premievolume van meer dan $500 miljoen, kondigt aan dat zij het door AI gedreven FRISS platform gaan inzetten als onderdeel van hun grootschalige transformatie. FRISS zal gebruikt worden om in real-time fraudedetectie en -preventie te bieden voor zowel acceptatie- als claims processen. Daarnaast zal FRISS met hun software ook de afdeling speciale zaken ondersteunen.

Gore Mutual is bezig aan een ambitieuze transformatie die de organisatie in enkele jaren van een regionale speler moet veranderen in een landelijke speler, daarbij ondersteund door best-in-class technologie. Het partnerschap met FRISS maakt het voor Gore Mutual mogelijk om hun toch al geavanceerde fraudebestrijding nog verder uit te breiden. De real-time oplossing van FRISS biedt een unieke combinatie van direct beschikbare risico- en fraude indicatoren, die samen met krachtige AI technieken zoals voorspellende modellen, netwerkanalyse en tekst mining, holistische risicoscores opleveren.  Hiermee kan Gore Mutual een sterkere vuist maken tegen fraude, terwijl acceptatie- en claims processen efficiënter kunnen worden ingericht om het serviceniveau te verhogen.

“Een onderdeel van onze strategie is het uitbreiden en moderniseren van al onze technologie om onze operatie te versterken. Tevens zetten we groots in op het verbreden van onze digitale capaciteit en gebruik van kunstmatige intelligentie,” aldus Neil Weir, Vice President Claims bij Gore Mutual. “FRISS is een marktleider in fraudepreventiesoftware en hun innovatieve platform zal ons helpen om het snel risico op fraude te herkennen tijdens de volledige levenscyclus van onze polissen. Hiermee kunnen we onze eerlijke klanten uiteindelijk beter bedienen.”

“Canada is voor ons altijd al een goede graadmeter geweest voor het potentieel van onze producten,” zegt Jeroen Morrenhof, CEO en medeoprichter van FRISS. “Volgens het Insurance Bureau of Canada, speelt in 10 – 15% van de claims enige vorm van frauduleuze activiteit. Om de kosten hiervan te dekken draait de Canadese bevolking op voor miljoenen aan extra verzekeringspremie. Wij kijken ernaar uit onderdeel uit te maken van de transformatie van Gore Mutual, en samen met hen hun fraudebestrijding verder vorm te geven.”

Deze samenwerking is een volgende stap van de FRISS expansie in Noord Amerika, waar in Canada al veel van de grote verzekeraars voor FRISS kozen