Bruce Verweij draagt leiding 104-jarig familiebedrijf over aan drie medewerkers

 

 

 

Het nieuwe managementteam : Juan Christoffels, Rob Voskamp en Evelyne de Reus


 

 

 

Vestigingsmanager Barendrecht Jochen Schenk

Na er 33 jaar te hebben gewerkt, waarvan 28 jaar als directeur, draagt Bruce Verweij per 1 oktober a.s. de dagelijkse leiding van de Verweij Hoebee Groep over aan een driemanschap: algemeen directeur Juan Christoffels, adjunct-directeur Rob Voskamp (verantwoordelijk voor commerciële activiteiten) en Evelyne de Reus (verantwoordelijk voor de kantoororganisatie). Op de vestiging in Barendrecht blijf Jochen Schenk naast zijn werk als schade-expert tevens functioneren als bureaumanager.  De vier zijn niet alleen jarenlang aan de Verweij Hoebee Groep verbonden zijn (variërend van 10 tot 27 jaar), maar vormen sinds 2013 tevens met Bruce Verweij en de bureaumanager het managementteam van het 17 medewerkers tellende maritieme en technische expertise- en taxatiebureau, onder wie elf gespecialiseerde experts.

Over zijn naar eigen zeggen ‘weldoordachte, maar persoonlijk gezien moeilijke besluit’ zegt hij: “Ik vind het nog altijd jammer dat ik, de derde generatie Verweij aan het roer bij dit inmiddels 104 jaar bestaand bedrijf, er niet in geslaagd ben binnen mijn eigen familie een opvolger te vinden die ‘Verweij & Hoebee’ wilde voortzetten. Om de continuïteit van ons familiebedrijf te kunnen waarborgen – en daarmee ook een goede toekomst van onze medewerkers – heb ik in 2013, het jaar van ons 100-jarig bestaan, dan ook besloten om de aandelen over te dragen aan BMT Group in Londen, een wereldwijd opererend kenniscentrum op het gebied van ontwerp- en ingenieursdiensten, wetenschappelijk onderzoek en riskmanagementconsultancy in de maritieme sector. Ik sta nog steeds volledig achter die keuze en ben blij met de mogelijkheid die de BMT Group ons heeft geboden om ons bedrijf onder eigen naam en volgens ons eigen beleid en koers voort te zetten.”

De momenteel 59-jarige Bruce Verweij heeft bij die aandelenoverdracht in 2013, vooruitlopend op zijn toekomstig vertrek, besloten de toenmalige eenmansdirectie om te zetten in een vierkoppig managementteam. “De ontwikkeling van het team ging, mede door enkele gerichte opleidingen en de begeleiding door BMT, dusdanig goed, dat ik mijn persoonlijk besluit om me volledig uit het bedrijf terug te trekken heb vervroegd. “Ik heb er alle vertrouwen in dat onder hun bezielende leiding en met de steun van BMT de activiteiten van de Verweij Hoebee Groep op voortvarende wijze worden voortgezet, Ze zijn allemaal binnen het bedrijf opgegroeid en hebben de juiste bedrijfscultuur en instelling meegekregen”, aldus de vertrekkende directeur, die zich momenteel beraadt op een vervolgstap in zijn loopbaan. “Ik keer zeker niet terug in het expertisevak, maar denk er wel aan mijn jarenlange kennis en ervaring op maritiem gebied in te zette voor de verzekeringsbranche. Bijvoorbeeld in de vorm van een nieuwe aanpak op het gebied van transportverzekeringen.”

 

Het nieuwe managementteam

Juan Christoffels, sinds 1999 als (senior) schade-expert verbonden aan de Verweij Hoebee Groep, vervult vanaf 1 oktober a.s. de functie van algemeen directeur. Binnen het nieuwe managementteam wordt hij vergezeld door adjunct-directeur Rob Voskamp, al 28 jaar werkzaam bij ‘Verweij & Hoebee’ en onder meer verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten en innovatieve ontwikkeling van het bedrijf, en door Evelyne de Reus, verantwoordelijk voor de kantoororganisatie en het kwaliteitssysteem.

Christoffels zegt uit te kijken uit naar de nieuwe fase binnen de Verweij Hoebee Groep. “Voor ons is het een geweldige uitdaging en hebben er dan ook veel zin in. Gezien de ontwikkelingen in de afgelopen jaren zullen wij de lijn van de afgelopen jaren grotendeels doortrekken, al zullen we daar uiteraard onze eigen invulling aan geven.  Rob Voskamp en ik vinden het belangrijk om voeding te houden met ons dagelijkse werk en zullen ons daarom naast onze managementtaken ook als schade-expert actief blijven.” Desgevraagd zegt de nieuwe directeur de toekomst van de Verweij Hoebee Groep positief tegemoet te zien. “We hebben een prima team van medewerkers – experts en ondersteuning – dat al meer dan 100 jaar zijn bestaansrecht bewezen heeft.  Bovendien staan we erom bekend dat we niet alleen vakkundig de schade en oorzaak kunnen vaststellen, maar daarnaast met opdrachtgevers en gedupeerden proactief meedenken over passende oplossingen.”