Brenda Reinders ontving als eerste haar eigen jubileum-insigne

De Stichting Salvage, de organisatie die na een calamiteit namens de Nederlandse brandverzekeraars optreedt, persoonlijke hulp biedt en schade beperkt, heeft een zilveren speld laten vervaardigen voor personen die zich 25 jaar of meer hebben ingezet voor ‘Salvage’: de Brenda Reinders Salvage Insigne.

De jubileumspeld, die de hulpverlening aan gedupeerden symboliseert, is vernoemd naar de vrouw die  vanaf de start in 1987 de Salvage-kar heeft getrokken. “We wilden als blijk van waardering haar naam permanent aan de organisatie verbinden en hopen dat zij deze jubileuminsigne zo lang het kan wil blijven uitreiken aan salvagecoördinatoren en anderen die hiervoor in aanmerking komen”, lichtte de nieuwe directeur Johan van den Berg toe.

Afgelopen woensdag (8 mei jl.) bij de druk bezochte bijeenkomst in Nieuwegein ter gelegenheid van haar terugtreden als directeur, kreeg Brenda Reinders als eerste de speciale jubileuminsigne opgespeld door haar opvolger Johan van den Berg. Vervolgens speldde zij het insigne op bij een aantal Salvagecoördinatoren, die zich inmiddels 25 jaar of langer  inzetten voor de stichting.

Dat zijn Peter van den Berg (Crawford), Sion Blokland (Elberg), Piet Bosma (Lengkeek), Marcel Brockhus (Dekra), Paul Hoogers (Dekra), Jos Leussink (Lengkeek), Marc Neijenhuis (Dekra) en Gerrit de Vries (KakesWaal). De afwezige Dick de Boer (KakesWaal), Kees Dekker (KakesWaal), Otto Veenstra (Expertise Bureau Noord) en Ton Verdouw (Dekra) ontvangen het insigne later.

Bij de foto: Voorste rij van links naar rechts: Peter van den Berg, Brenda Reinders, Jos Leussink, Gerrit de Vries en Paul Hoogers (Dekra); achterste rij van links naar rechts Piet Bosma (Lengkeek), Marcel Brockhus en Marc Neijenhuis. Op de foto ontbreken Dick de Boer, Sion Blokland,  Kees Dekker, Otto Veenstra en Ton Verdouw.