Bovag verwacht tot 2030 afname schade-omzet met eenderde; het gemiddelde schadebedrag stijgt, maar het aanbod daalt harder

De Nederlandse markt voor autoschadeherstel ligt in omzet in 2030 ongeveer een derde lager dan nu,  verwacht brancheorganisatie BOVAG, Dat meldde Bovag gisteravond tijdens een branchediner van de sectie Schadeherstel. Het gemiddelde schadebedrag zal met zo’n 15% stijgen naar 1.500 euro, het aantal schadegevallen neemt vs tot 2030 met ruim 40% af, mede door de opkomst van rijhulpsystemen.

 

“Onze branche gaat een onzekere tijd tegemoet”, stelt Toine Beljaars, voorzitter van Bovag Schadeherstelbedrijven. “De inrichting van de kleinere markt wordt sterk beïnvloed door het handelen van merkorganisaties, verzekeraars, leasemaatschappijen en de overheid. Het aantal schadegevallen daalt met 4% per jaar en de totale marktomvang met 3% per jaar. Nieuwe toetreders kunnen bovendien een deel van de cosmetische reparaties naar zich toe gaan halen. De overcapaciteit in de markt zal volgens onze inventarisatie richting 2030 alleen maar verder toenemen.”

Het Bovag-onderzoek ordt op 21 november  gepubliceerd,

Bron Automotive Management