Bosbranden Californië gaat verzekeringsindustrie vele miljarden kosten

De meerdere bosbranden die het noorden en zuiden van de Amerikaanse staat Californië hebben geteisterd en dat soms momenteel nog doen, gaan de verzekeringsindustrie een lieve duit kosten.  Aon’s Imact Forecasting Cat Alert  raamt  de totale schadelast voor de bedrijfstak op vele miljarden dollars. De economische schade aan infrastructuur, elektriciteitsvoorzieningen, de agrarische sector en bosbouw etc zal nog hoger uitvallen.

De meest catastrofale brand was de Camp Fire in Butty County, waar de plaats Paradise – what’s in a name? –grotendeels werd verwoest. Met 6.453 verwoeste woningen en 260 verloren gegane bedrijven is ‘Camp Fire’ de meest verwoestende bosbrand die zich ooit in Californië heeft voorgedaan. Ook vielen bij een dergelijke brand niet eerder zoveel doden: 29.

De totale schadelast door bosbranden valt dit jaar eveneens naar verachting hoger uit dan ooit tevoren. Sinds 1990 is de totale schadelast voor verzekeraars negen keer hoger uitgevallen dan één miljard dollar. In 2017 kostten bosbranden de industrie in totaal  16 miljard.