BMT neemt OBEG Brandonderzoek over

 

BMT Group heeft per 1 juni jl. onderzoeksbureau OBEG (Overtoom Brand Expertise Groep) overgenomen. OBEG is één van de meest gerenommeerde onafhankelijke onderzoeksbureaus in Nederland dat is opgericht door Erik Overtoom. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring als brandonderzoeker in zowel de publieke als de private sector, met name bij branden in woningen, industrie en aan boord van schepen. In de loop der jaren is het onderzoeksbureau uitgegroeid tot een nationaal en internationaal werkend bureau en wordt vaak benoemd als getuige-deskundige in strafrechtelijke en civiele rechtbankzaken. OBEG heeft veel ervaring met forensisch onderzoek in de sectoren autotechniek, agrarische sector, wegen- en woningbouw en scheepsbouw.

Overtoom is internationaal gecertificeerd als Certified Fire Investigator door de IAAI (International Association of Arson Investigators), waarvan hij tevens hoofd is van de Nederlandse afdeling van deze organisatie.  Hij is kerndocent/instructeur aan de Brandweeracademie IFV te Arnhem. Verder werkt Overtoom als technisch en tactisch toedrachtonderzoeker met vergunning van het Ministerie van Justitie als particulier toedrachtonderzoeker POB 1280.

Yrjo Migchelsen, manager van BMT’s afdeling brandonderzoek spreekt van een belangrijke dag voor zijn bedrijf: “Het is al langer een wens van BMT om Erik Overtoom en zijn team van consultants aan BMT te verbinden. Deze overname is een belangrijke stap om onze maritieme activiteiten uit te breiden zowel nationaal als internationaal, alsook onze activiteiten in brandonderzoeken in de publieke en private sector en in de industrie.”

Sinds de start in 2011 heeft OBEG een aanzienlijke groei doorgemaakt, dankzij de toenemende vraag van nationale en internationale opdrachtgevers binnen de verzekeringsbranche en de juridische sector, waaronder rechtbanken en eigenaren van onroerend goed. OBEG zal de komende twee jaar onder zijn eigen naam in de markt actief blijven.

Erik Overtoom verklaart: “Het succes van mijn bedrijf in de afgelopen jaren is boven alle verwachtingen. Ik ben zeer dankbaar voor de steun die ik heb mogen ervaren van zowel mijn opdrachtgevers als de collega’s bij BMT. Het samengaan van OBEG met BMT zal niet alleen onze capaciteit aanzienlijk verbeteren, daar het aantal opdrachten dat aan OBEG wordt toevertrouwd blijft stijgen, maar het levert bovenal een belangrijke bijdrage aan de bijna onuitputtelijke bron van technologische knowhow”, aldus Overtoom.