Blog NIVRE-directeur Susan Mogony: Leersum

Zaterdagochtend 9 uur zit ik nog nagenietend van het diner van de avond daarvoor, aan mijn ontbijt van yoghurt met cruesli. Ik blader als echte Brabander wat door het Brabants Dagblad op internet, als mijn man tegenover mij, zijn laptop naar mij omdraait. We zijn zo ’s ochtends echt een digitaal duo en delen de nieuwtjes op deze wijze.

Het beeld op de laptop start bij een filmpje en laat de enorme schade door een windhoos zien, die in Leersum heeft huisgehouden. Omgevallen bomen op huizen, auto’s en straten, grote chaos. Je hoort reporters over gaslekken, onbewoonbare huizen en gewonden. Ik denk aan de ontreddering bij de mensen, waarschijnlijk moet het geheel nog indalen bij de bewoners van Leersum, waar moet iemand beginnen in deze puinhoop? Wat een mooi weekend zou moeten zijn, mooi weer, vaderdag en minder strenge coronaregels, is met één windhoos veranderd.

Als het nieuws bij mij indaalt, denk ik aan de schade-experts, die waarschijnlijk in de avond al opgeroepen zijn om naar Leersum te gaan. Schade opnemen, gesprekken met gedupeerden, deze experts weten waar ze moeten beginnen. Ook voor hen zal het weekend in één klap veranderd zijn. Verhalen aanhoren van de bewoners, de vele emoties in goede banen leiden en de schade zorgvuldig en snel opnemen, zodat er weer begonnen kan worden aan het opruimen en de wederopbouw.

Als ik voorheen een schade zag, dacht ik vooral aan degene die de schade heeft geleden. Niet in mijn gedachte kwam de groep stille werkers van het eerst uur, de schade-experts, die aan de slag gaan om te helpen, zodat iemand na de schade weer verder kan. Sinds 1,5 maand mag ik mij directeur van het NIVRE noemen, schade-experts met een duidelijk kwaliteitskenmerk, en hoe ongelukkig een schade ook is, ik ben er nu al trots op dat ik voor deze NIVRE schade-experts mag werken. #trotsopNIVRE-expert




Neeltje Sprenger-Andela

Neeltje Sprenger-Andela• 3de+Advocaat Contractenrecht at DAS2 d • Bewerkt • 2 dagen geleden