BELFOR (Nederland) en BELFOR Technology brachten met relaties tweedaags studiebezoek aan opleidingscentrum in Duitsland

BELFOR Nederland en BELFOR Technology  hebben van 20 t/m 22 november samen met een aantal relaties van BRAVA Expertise, Context, Crawford & Company,  RVJ BosBoon,  Schreuder Verzekert en Vanderwal & Joosten een tweedaags bezoek gebracht  aan het opleidingscentrum van BELFOR in het Duitse Neufahrn, onder de rook van München.  Gedurende twee dagen namen de relaties samen met Arnoud Klaren, Technical Sales Consultant BELFOR Technology, en Natasja den Otter, accountmanager Sales & Marketing, deel aan een intensieve training georganiseerd door gespecialiseerde medewerkers en trainers van BELFOR Europe GmbH.

Tijdens de workshops werd hen een uitgebreid programma voorgeschoteld waarbij een groot aantal geavanceerde reinigingsmethodieken en andere schadeoplossingen de revue zijn gepasseerd.  De deelnemers kregen hier niet alleen theoretische uitleg over deze onderwerpen maar zijn ook praktisch aan de slag gegaan met de genoemde reinigingstechnieken. Nadat zij eerst met lego hadden geoefend was het tijd voor het echte werk. Zij mochten een radio demonteren, schoonmaken en vervolgens de volgende dag weer in elkaar zetten. De radio werd daarna ook getest en bij alle deelnemers kon de radio daarna weer gebruikt worden.  Ook mochten zij een van BELFOR’s unieke producten op het gebied van rook- en roetschades in de praktijk testen: SRF (Soot Removal Film), waarbij door rook en roet aangetaste opstallen kunnen worden gereinigd zonder water te hoeven gebruiken. Tot slot zijn zij aan de slag gegaan met Shrink Wrapping (krimpfolie), dit wordt onder andere toegepast bij het inpakken van beschadigde daken en het compartimenteren van ruimtes tijdens reinigingswerkzaamheden.

Na twee actieve leerzame trainingsdagen gingen Michael Blonk (Context), Bob Herwijnen (Schreuder Verzekert), Gert Kraan (Brava Expertise), Nadia Kuah en Pieter-Paul-Verhorst (RVJ BosBoon),  Naoul Lamsaad (Crawford & Company) en Paul Voogdt (Vanderwal & Joosten) met een certificaat naar huis.  Het bezoek in november is de vierde keer dat BELFOR met een groep relaties een bezoek brengt aan het geavanceerde kenniscenter in Duitsland. De belangstelling voor deze opleidingsdagen binnen de markt is groot en zit nu voor de vierde keer op rij vol. De training wordt door het NIVRE gewaardeerd met PE-punten.

Op de foto’s enkele deelnemers in actie.