BELFOR (Nederland) bracht met relaties tweedaags studiebezoek aan Technical Support Center in Duitsland 

BELFOR Europe nodigt geregeld medewerkers van het eigen bedrijf uit om samen met enkele lokale relaties een studiebezoek te brengen aan het moderne, zeer geavanceerde Technical Support Center  in het Duitse Neufahrn. Eind november was de beurt aan onder meer het Nederlands bedrijf van de reconditioneringsspecialist om samen een vijftal relaties een intensief tweedaags studieprogramma bij te wonen in BELFOR’s  eigen Technologisch Centrum.

Op het zeer uitgebreide complex in deze nabij München gelegen plaats zijn een viertal divisies gevestigd: het BELFOR Research & Development Center, waarin nieuwe saneringstechnieken worden onderzocht en ontwikkeld, reinigingsapparatuur wordt getest en voor het vaak complexe reinigingswerk continu wordt gezocht naar nieuwe chemicaliëncombinaties met een betere, nog effectievere materiaalcomptabiliteit. Ook het geavanceerde BELFOR Laboratorium maakt onderdeel uit van het complex. Hier worden onder meer de eigen saneringschemicaliën ontwikkeld en wordt er onderzoek verricht  naar nieuwe oplossingen voor vraagstukken die de schaderegeling  en het schadeherstel ten goede komen.Op het complex in Neufahrn staat ook een eigen fabriek voor de productie van saneringschemicaliën, die worden vervaardigd door Brandchemie, een 100% dochter van BELFOR.

BELFOR Training Center

De vierde divisie wordt gevormd is het BELFOR Training Center, waar door de eigen specialisten van BELFOR over de meest uiteenlopende zaken cursussen en trainingen worden gegeven, zowel voor de eigen medewerkers wereldwijd als voor de relaties. Hier kregen eind november twee Nederlandse medewerkers van een verzekeraar en drie van een expertisebureau, die begeleid werden door Sietze van der Velde en Patrick Neeleman (BELFOR Nederland), samen met een aantal Japanse  en Britse verzekeringsmensen een uitgebreide tweedaagse training ‘Technical Restoration’ voorgeschoteld. Hierbij kwamen een groot aantal zaken aan bod, waaronder de herstelmogelijkheden en procedures, de impact van contaminatie op verschillende materialen, het praktisch herstel van elektronische apparatuur en gebouwen, schadebeperking door herstelmaatregelen, drie producten waarmee roet kan worden verwijderd (SRF, SRG en SRS) en speciale herstelprocedures voor machines en voorraden. Vanwege de positieve reacties op de gebodene is BELFOR voornemens om in de loop van 2017 meerdere sessies voor deze training aan te bieden, waarbij de sessies voor het eerste kwartaal al zijn volgeboekt. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Patrick Neeleman: Patrick.Neeleman@nl.belfor.com