BELFOR maakt reinigen zonder water mogelijk met geavanceerde SRF-techniek

 

Reconditioneringsbedrijf BELFOR heeft in eigen huis een methodiek ontwikkeld voor het reinigen van door brand, rook en roet aangetaste ruimtes denkt vaak aan de traditionele manier van schoonmaken: Soot Removal Film (SRF), een unieke, geavanceerde schoonmaaktechniek die niet alleen een effectieve en snellere reiniging mogelijk maakt, maar ook veel milieuvriendelijker is en bovendien een grotere kans op een beperking van de gevolgschade met zich meebrengt.

In het later deze week verschijnende digitale nummer van Risk & Business vertellen regiomanager Dave van den Berg en Patrick Neeleman, manager Marketing & Sales, uitgebreid over SRF, dat in binnen- en buitenland enthousiast wordt ontvangen door opdrachtgevers als particulieren en bedrijven bij wie deze methodiek is toegepast.

Soot Removal Film is een ‘droge’ saneringstechniek waarbij een witte, stroperige vloeistof met behulp van een speciale machine op de te behandelen grote oppervlakten wordt gespoten of, bij kleine oppervlakten, door middel van een zachte borstel.  Wanneer de film doorgaans na 24 uur helemaal droog is, kan deze vervolgens van de gereinigde oppervlakte worden getrokken. Alle vuil-, rook- en roetresten worden als het ware in dit latex-achtige ‘vel’ gezogen en op deze manier van de muren, plafonds en andere oppervlakten verwijderd.

Volgens Van den Berg en Neeleman is de toepassing van de SRF-saneringsmethodiek in principe geschikt is voor alle vervuilde oppervlakten. Het meest geschikt is het echter voor houten wanden, muren, plafonds en steunbalken, maar ook voor alle soorten steen en poreuze ondergronden biedt SRF enorme voordelen ten opzichte van de ‘natte’ reiniging, omdat hiermee ook de vervuiling in de oneffen oppervlaktes wordt verwijderd. “Er zijn inmiddels verschillende versies van het SRF-product op de markt Daardoor kunnen we voor alle typen vervuiling en ondergronden een passende oplossing bieden.”

Voordelen

In vergelijking met klassieke droge reinigingstechniek of de zandstraaltechniek is de ‘natte ‘RF-techniek volgens BELFOR-medewerkers effectiever, sneller en milieuvriendelijker. Het is meteen klaar voor gebruik, waarbij in tegenstelling tot op water gebaseerde technieken weinig voorbereiding vereist is. Bovendien is geen finale droging van de muren noodzakelijk, is er ook geen waterafval en bovenal geen vervuiling.

Daarnaast is de SRF-methode geschikt voor kritische omgevingen en materialen waar het gebruik van water niet wenselijk of verboden is en hebben gedupeerden beduidend minder water- en geluidsoverlast. Een ander groot voordeel voor zowel opdrachtgevers als gedupeerden zit hem echter in de beperking van de gevolgschade. Wat bij de traditionele reiniging met water en een hogedrukreiniger absoluut onmogelijk is, is dat bij ‘de droge saneringsmethode’ de productie en andere werkzaamheden in het te behandelen pand gewoon grotendeels door kunnen gaan. Daardoor heb je minder productieverlies.