BELFOR in de VS wekelijks nationwide op de TV met informatieve documentaireserie RESCUE HEROES

B

BELFOR, een wereldwijd opererende reconditionerings- en calamiteitenbedrijf, is sinds begin van deze maand elke zaterdag nationwide op de Tv-zender ABC te zien met een documentaireserie ‘RESCUE HEROES’. In deze ruim 20 minuten durende informatieve Tv-programma’s, die gemaakt zijn in nauwe samenwerking met ABC News en het productiebedrijf Litton Entertainment (winnaar van een Emmy® Award), worden op spectaculaire wijze de inspanningen in beeld gebracht van hulpverleners (first responders & local heroes) bij hun aanpak van natuurrampen, zoals orkanen, tornado’s, bosbranden en overstromingen.

In elke uitzending vertellen gedupeerden en andere betrokken over hun ervaringen, alsmede over de steun en hulp die zij in moeilijke tijdens hebben ondervonden van de professionele hulpverleners en van lokale mensen. De uitzendingen hebben ook een informatief en educatief karakter. Enerzijds doordat op wetenschappelijke wijze wordt uitgelegd hoe extreem weer, zoals orkanen, tornado’s en dergelijke ontstaan, maar ook door aan te geven wat mensen zelf kunnen doen op preventief gebied om de schadelast zoveel mogelijk te beperken.    

De Tv-programma’s worden gepresenteerd door de in de VS zeer bekende en populaire Ginger Zee, Chief Meteorologist bij ABC News. In de documentaires komen ook BELFOR-topman Sheldon Yellen en medewerkers van het BELFOR Property Restoration Team aan het woord over hun ervaringen bij de aanpak en het herstel van woningen en andere gebouwen en de hulp aan getroffen. Inmiddels zijn drie documentaires uitgezonden (5, 12 en 19 januari). Ze zijn te zien op you tube.

Kijk voor een sneak preview https://www.youtube.com/watch?v=NUVclZ50OUQ&list=PL7s_ILg0BezusKKYgE8FqoIQNLZEUoX6D.  

En voor de eerste volledige aflevering https://www.youtube.com/watch?v=9ZMRt1SxLDI.