Belfor helpt uitgebrande dierenambulance Amersfoort weer de weg op

Begin februari werd de dierenambulance in Amersfoort in brand gestoken door vandalen. Het leek meteen het einde te betekenen voor de spoedhulpverlening aan gewonde dieren, maar ook aan de voorlichitngsbijeenkomsten op onder meer scholen. De Amersfoortse dierenambulance zat ook vol met lesmateriaal waarmee vrijwilligers gastlessen verzorgen  over het werk van de Dierenbescherming en uitleg over wat ze moeten doen wanneer ze een dier in nood zien.

De daders werden nooit gepakt en de Dierenbescherming had niet voldoende geld om de wagen te laten opknappen. “Het is de enige bus die we hebben, dus dat isook  het einde van de voorlichtingen”, dacht Linda Bakker van de Dierenbescherming.Er werd een inzamelingsactie ghehouden om in ieder geval de lesmaterialen die in de wagen lagen te vervangen. Dan zouden de gastlessen zo snel mogelijk weer van start kunnen. De actie leverde 1.800 euro aan donaties op.Met het geld konden onder andere nieuwe knuffeldieren en kooien worden aangeschaft.

Daarmee was de dierenambulance zelf echter nog niet gerednog niet gered. BELFOR en Vos Autoschade hoorden het trieste verhaal en boden hun diensten aan.  Samen konden de schadebedrijven de wagen terugbrengen in zijn originele staat. Inmiddels rijden de vrijwilligers van de dierenambulance weer in hun ‘zo goed als nieuwe’dierenambulance op en zijn de voorlichtingsbijeenkomsten op scholen weer herstart. Bij de School op de Berg in Amersfoort (zie foto) is hij feestelijk in gebruik genomen