BELFOR heeft in een jaar 1.500 knuffelapen weggegeven aan jonge slachtoffers van brand- of waterschades

 

In het eerste jaar na de introductie heeft reconditioneringsspecialist BELFOR (Nederland) 1.500 pluche knuffelapen, genaamd Noa, weggegeven aan jonge kinderen die thuis een brand- of waterschade hebben meegemaakt. “De knuffelaap is een groot succes en de waardering is vele male hoger dan we in onze stoutste dromen hadden durven hopen”, benadrukt Manager Marketing & Sales Patrick Neeleman, die Noa inmiddels bestempelt als ‘een nieuw lid van de BELFOR-familie.

“De reacties van de kinderen en hun ouders zijn hartverwarmend en louter positief. Onze geste wordt dan ook uiterst gewaardeerd”, vervolgt BELFOR’s marketing- en & salesmanager, volgens wie de impact van een grote calamiteit voor kinderen vaak een nog grotere traumatische ervaring is dan voor hun ouders, zeker als bij een schade speelgoed en andere spullen verloren zijn gegaan. “We hebben: ‘Noa’ destijds op de markt gebracht als ondersteuning en troost voor de kinderen die betrokken zijn bij een calamiteit. Wie had vroeger niet een knuffel als grootste vriend? Maar dan is er brand of waterschade en raak je soms veel spullen kwijt, waaronder speelgoed en knuffels. Met het geven van ‘Noa’ verzachten we het leed van de kinderen een beetje”, zegt Neeleman, die verder aangeeft dat er vanwege het grote succes inmiddels een tweede versie (2.0) van Noa is aangeschaft, compleet met fraaie cadeaudoos.

Bij de introductie van de knuffelaap vorig jaar stelde BELFOR-directeur Leo Mulder dat deze geste past in het beleid van zijn bedrijf, waarin de eindklant/gedupeerde meer centraal staat in de uitvoerende werkzaamheden. “Natuurlijk dragen onze specialisten zorg voor een professionele reconditionering en herstel van de door brand of vocht beschadigde inboedels, opstallen en machines. Schade is echter vooral ook emotie, al wordt dat lang niet altijd door iedereen in voldoende mate onderkend. Mede daarom is bij ons alle aandacht, energie en activiteiten dan ook hierop gericht. Omdat de klant daar in onze ogen recht op heeft, maar ook omdat klantbeleving nog bijna het enige is waarop je je vandaag de dag als reconditioneerder nog kunt onderscheiden van de concurrentie.”

Naast NOA is ook de in oktober 2016 geïntroduceerde voorlichtingsbrochure ‘De wegwijzer na schade’ door de markt positief ontvangen. “De brochure biedt een overzicht waarmee en met welke partijen gedupeerden te maken kunnen krijgen bij een calamiteit. Door de overzichtelijk gerangschikte informatie kunnen zij te allen tijde nakijken welke personen betrokken zijn, wat hun rol is, welke activiteiten er ondernomen moeten worden en welke zaken nadrukkelijk aandacht behoeven “, aldus Neeleman. In een periode van zes maanden heeft BELFOR van deze brochure reeds 2.000 stuks overhandigd aan gedupeerden en rolt binnenkort de tweede druk van de pers.