BEEQUIP live met FRISS Risico Inschatting bij Acceptatie

BEEQUIP, de specialist in het leasen van gebruikt materieel voor het MKB, is live met FRISS Risico Inschatting bij Acceptatie. FRISS helpt BEEQUIP om op een snelle en gestructureerde wijze leaseaanvragen van MKB-bedrijven te beoordelen op risico, door het automatisch in beeld brengen van het klantprofiel. Tegelijkertijd zorgt een controle op de UBO en een sanctielijsten screening ervoor dat de aanvragen voldoen aan de vereisten van de wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft).  

Reden voor BEEQUIP om met FRISS in zee te gaan was dat er veel handmatige controles en handelingen noodzakelijk waren om een leaseaanvraag te behandelen. Dit resulteerde in een lange doorlooptijd per leaseaanvraag en dus ook een lange wachttijd voor de klant.  Matthies Haentjens, medeoprichter en productmanager BEEQUIP: “Het grote voordeel van het werken met FRISS in ons proces is dat we nu minder tijd kwijt zijn met het opvragen en opzoeken van informatie. FRISS geeft ons automatisch een goed beeld van de klant op basis van digitale databronnen, waarmee wij onze leasecontracten snel en accuraat kunnen opstellen. Daardoor hebben wij meer tijd om met onze klanten te praten waar het echt om gaat: de machine.”

Simon Staadegaard, FRISS Customer Succes Manager: “ Dat FRISS kan bijdragen aan het zo simpel mogelijk houden van BEEQUIP’s processen vind ik erg belangrijk. Automatisch aanleveren van de juiste gegevens zodat een beslissing over een machinelease gegrond en snel genomen kan worden is daarbij essentieel.”