Axalta benoemd Bas van de Ven als nieuwe Business Manager Nederland voor de schadehersteltak


Met ingang van vandaag (1 maart 2019) neemt Bas van de Ven, als Business Manager Axalta Nederland, de dagelijkse leiding op zich over de schadehersteltak. Axalta, een wereldwijde leverancier van vloeibare en poedercoatings, levert de schadeherstelmerken Cromax®, Spies Hecker, Standox en Syrox en het non-paint -en equipment assortiment op de Nederlandse markt. Als Business Manager Axalta Nederland wordt Bas verantwoordelijk voor de organisatie en de groei van deze merken.

Bas van de Ven is geen onbekende voor Axalta. Tot 2015 was hij eigenaar van Metalak – importeur van Spies Hecker – en is hij, ten tijde van de overname van Metalak door Axalta in 2015, betrokken geweest bij de integratie van beide organisaties. “Met deze aanstelling heeft Axalta iemand in huis gehaald die over de ervaring en kennis van de dynamiek van de Nederlandse autoschadeherstelmarkt beschikt. Wij verwachten dat zijn komst een positieve uitwerking heeft op de gehele Nederlandse schadeherstel organisatie, wat zich weer zal door vertalen naar de klant,” aldus Dirk Lippens, Business Manager Axalta Benelux.

Bas van de Ven vult aan: “Nadat ik jaren vanuit een importeurspositie werkzaam ben geweest in de branche, en daar de nodige kennis heb vergaard, is mijn doel om deze kennis mee te nemen en om nu vanuit de positie van de producent te handelen. Dit vergt een andere aanpak en dynamiek. Maar het uiteindelijke doel is gelijk, een tevreden klant.”