Autoschade Kanis certificeert zich voor het FOCWA specialisme ‘Uitdeuken zonder Spuiten

Autoschade Kanis is gecertificeerd voor het FOCWA specialisme ‘Uitdeuken zonder Spuiten’. De hiervoor benodigde audit werd uitgevoerd door Dekra, die vervolgens groen licht gaf voor de certificering. Bijzonder is dat Autoschade Kanis nog geen lid was van FOCWA, maar dit nu wel gaat worden.

Gecertificeerde schadeherstellers bewijzen dat ze beschikken over de vereiste kennis en kunde om de auto van nu en die van de toekomst te herstellen. Consumenten die hun voertuig bij een gecertificeerd FOCWA-lid laten herstellen zijn gegarandeerd van ‘veiligheid door vakmanschap’. In navolging van de FOCWA Standaard kunnen bedrijven zich sinds juli 2017 certificeren voor de FOCWA Standaard specialisatie ‘Uitdeuken zonder Spuiten’.

“Ik heb er bewust voor gekozen om mij aan te sluiten bij FOCWA en de nieuwe kwaliteitsnorm ‘Uitdeuken zonder Spuiten’ te omarmen. Dit is immers de bevestiging voor de professionalisering en de hoge kwaliteit die ik nastreef voor mijn opdrachtgevers en klanten. Bovendien draagt dit FOCWA keurmerk bij aan mijn missie om iedere dag mijn vakmanschap in het schadeherstel te omarmen en de verwachtingen van mijn klanten te overtreffen”, zegt André Kanis van Autoschade Kanis.

FOCWA, dé brancheorganisatie van de schadeherstelsector, wil met het specialisme ‘Uitdeuken zonder Spuiten’ de kwaliteit borgen richting opdrachtgevers en klanten. Autoschadebedrijven die lid zijn van FOCWA moeten hun certificaat halen voor 1 mei 2018. Het keurmerk voor dit specialisme houdt niet alleen kennis en kunde op peil, maar verbetert ook de concurrentiepositie van de gecertificeerde leden. Femke Teeling, directeur FOCWA: “Met de uitbreiding van de FOCWA Standaard laten we zien dat we het menen en kwaliteit en veiligheid voorop stellen in onze branche. Het behalen van dit keurmerk is geen doel op zich, maar een middel om samen met onze leden te werken aan het herstel van de toekomst. Uit de gesprekken die we voerden met onze leden en stakeholders voelden we de behoefte om de Standaard uit te breiden met de specialisatie ‘uitdeuken zonder spuiten’.”

FOCWA ondersteunt bedrijven met het behalen van dit keurmerk door een ‘self assessment tool’ waarbij de ondernemers zich op een eenvoudige en makkelijke manier kunnen voorbereiden op de audits door een onafhankelijke certificerende instelling. Naast de audit moet er ook een praktijktoets worden afgelegd. Ondernemers die zich willen certificeren kunnen zich aanmelden via schadeherstel@focwa.nl.

Autoschade Kanis was tot voor kort nog geen lid van FOCWA, maar sluit zich nu wel aan bij de brancheorganisatie. André Kanis: “Als ondernemer vind ik het erg belangrijk om vakmanschap te tonen aan mijn klanten. Om dat te kunnen doen wil ik mij gesteund voelen en ervaringen kunnen delen met collega-ondernemers. FOCWA is voor mij de organisatie waar ik terecht kan met al mijn vragen. Bovendien vind ik dat zij de vereniging zijn die op een onafhankelijke manier een stem geven aan alle schadeherstellers in Nederland. Het certificeringsproces met het self assessment, de audit en de praktijktoets gaven mij alvast het vertrouwen in FOCWA.”