Autoglaz vestigingen als eerste FOCWA-bedrijven gecertificeerd voor de branchenormering ruitschadeherstel

Per 1 juni kunnen FOCWA-leden gecertificeerd worden voor de branchenormering ruitschadeherstel. Dankzij deze nieuwe normering wordt de kwaliteit van het steeds complexer wordende specialisme ruitschadeherstel geborgd. Autoglaz Breda en Autoglaz Haarlemmermeer zijn als eerste met vlag en wimpel geslaagd voor de audit van de branchenormering ruitschadeherstel. Ook tonen beide bedrijven dat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wezenlijk deel uitmaakt van haar bedrijfsvoering doordat zij hun duurzaamheidsinspanningen aantonen via een (gratis) alternatief van FOCWA.

Brancheorganisatie FOCWA is buitengewoon trots op deze twee eerste bedrijven. Directeur Femke Teeling: “Het is mooi dat deze bedrijven de koppositie pakken bij de branchebrede certificering voor ruitschadeherstel. Zij hebben nu al de noodzakelijke stappen gezet bij de borging van kwaliteit en veiligheid in een sector waar de complexiteit van het vakgebied exponentieel toeneemt. Dankzij dit keurmerk houden Autoglaz Breda en Autoglaz Haarlemmermeer hun kennis en kunde op peil & verbeteren ze hun concurrentiepositie.”

Johan Heck van Autoglaz Breda is erg verheugd om als eerste bedrijf het certificaat in ontvangst te nemen: “Deze certificering behaal je door hard te werken. Overal moet het kloppen: in de werkplaats en op kantoor. Ik ben dan ook erg blij dat wij nu als eerste dit certificaat behalen! Onze andere Autoglaz vestigingen volgen snel.”Ook Bob Warmerdam van Autoglaz Haarlemmermeer is blij met dit gloednieuwe keurmerk: “Dit is toch wat je als ruitschadehersteller wil hebben.”

De meer dan 300 ruitherstelbedrijven die lid zijn van brancheorganisatie FOCWA, dienen zich voor 1 juni 2020 te certificeren voor de branchenormering ruitschadeherstel. Hiermee zetten zij een noodzakelijke stap naar de borging van kwaliteit en veiligheid in onze sector. Ze bewijzen dat ze met hun bedrijf beschikken over de nodige kennis en kunde om de autoruiten van nu en die van de toekomst de herstellen. Consumenten die hun autoruit bij een gecertificeerd FOCWA-lid laten herstellen zijn gegarandeerd van ‘veiligheid door vakmanschap’.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen


Gelijktijdig met de certificering voor de branchenormering autoruitherstel, toonden Autoglaz Breda en Autoglaz Haarlemmermeer ook aan dat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wezenlijk deel uitmaakt van hun bedrijfsvoering.

Leo Smid, algemeen directeur Autoglaz: “We zijn met Autoglaz erg blij dat we via de FOCWA certificering ook onze duurzaamheidsinspanningen kunnen aantonen. Duurzaam ondernemen is immers belangrijk voor onze organisatie en onze klanten. Dankzij de MVO-module van FOCWA worden nu ook onze auditlasten verlicht zonder aan kwaliteit in te boeten. Dat onze brancheorganisatie ons daarin faciliteert, valt alleen maar te prijzen.”

Femke Teeling, directeur FOCWA: “Wij vinden het erg belangrijk dat het voor consumenten en opdrachtgevers duidelijk is dat alle FOCWA-leden niet alleen de veiligheid en de kwaliteit van het herstel borgen, maar dit ook op een duurzame manier uitvoeren. Onze leden kunnen daarom gebruik maken van een gratis alternatief om hun duurzaamheidsinspanningen aan te tonen.”

FOCWA ontwikkelde reeds een MVO-alternatief voor ruitherstelbedrijven en autoschadeherstelbedrijven. Op korte termijn zal deze tool ook voor caravan- en camperservicebedrijven beschikbaar zijn. FOCWA-leden die op dit moment gebruik willen maken van dit gratis alternatief kunnen contact opnemen met FOCWA via contact@focwa.nl.