Autoglaz start met mobiele kalibratieservice

Ruitherstelketen Autoglaz biedt sinds kort een mobiele kalibratieservice aan. In eerste instantie wordt deze dienst vanuit elf vestigingen aangeboden, later zullen meerdere vestigingen volgen. Volgens de glasherstelketen is er bij schadeherstellers en dealers meer vraag naar kalibratie, meldt Autoglaz in een persbericht.   De mobiele kalibratieservice wordt vooralsnog aangeboden vanuit de Autoglaz vestigingen in Breda, Hoofddorp, Den Bosch, Leeuwarden, Nijkerk, Beverwijk, Waalwijk, Eindhoven, Oss, Arnhem en Tiel. Binnenkort volgen meer vestigingen met mobiele kalibratieservice units.

Deze Mobiele Kalibratieservice is een antwoord op het feit dat Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) na vervanging van de voorruit gekalibreerd moeten worden. “Ook bij opdrachtgevers ontstaat meer draagvlak om deze specialistische werkzaamheden te vergoeden”, zo stelt Autoglaz in het persbericht.

Vorig jaar heeft deze autoruitketen al het besluit genomen om al haar vestigingen te voorzien van kalibratieapparatuur c.q. mogelijkheden. Schadeherstellers, dealers en collega ruitherstellers kunnen nu van deze service gebruik maken. Voor Autoglaz vestigingen is dit een extra mogelijkheid om de relatief hoge investeringen terug te verdienen.

Volgens het bedrijf doen dealers en herstellers het kalibreren na ruitvervangingen namelijk niet graag zelf, maar besteden ze het liever uit aan ruitspecialisten. Volgens Autoglaz biedt de mobiele service de vestigingen dan ook nieuwe mogelijkheden.
Bron: Automotive en Autoschadeportaal; foto Autoglaz