Asset visibility en cybersecurity: Marktleider Armis betreedt de Nederlandse markt

Armis, marktleider in asset visibility en cybersecurity, gaat de Nederlandse markt bedienen. Het bedrijf biedt bescherming door volledig inzicht te hebben in beheerde en onbeheerde apparaten in IT, cloud, IoT, medische technologie (IoMT), operationele technologie (OT), industriële controlesystemen (ICS) en 5G. Armis zal lokaal talent aantrekken en via partnerships met gespecialiseerde leveranciers en adviseurs op het gebied van cybersecurity de Nederlandse markt betreden. Lars Hermind heeft meer dan 30 jaar ervaring in IT en cybersecurity, en zal vanuit de functie van Regional Director voor Noord-Europa verantwoordelijk zijn voor het uitbouwen van de organisatie in de Benelux en Scandinavië.  

  Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf is opgericht in 2015 en officieel gelanceerd in 2017. Het hoofdkantoor van Armis is gevestigd in Palo Alto, Silicon Valley. Vanwege de unieke technologische en innovatieve benadering van netwerkbewaking heeft Armis in de eerste zes jaar 395 miljoen dollar opgehaald bij investeerders en wordt het bedrijf momenteel gewaardeerd op ongeveer 3,4 miljard dollar. Armis heeft circa 600 mensen in dienst, een aantal dat de komende jaren naar verwachting aanzienlijk zal groeien. Eind 2021 stond Armis op de 25e plaats van snelst groeiende bedrijven in de Deloitte Technology Fast 500 van Noord-Amerika. 

  “Armis is als start-up doorgegroeid naar een scale-up en biedt een uniek concept in de markt voor cybersecurity. Onze kernactiviteit is het monitoren van alle netwerkapparaten en het identificeren van kwetsbare apparaten die een beveiligingsrisico kunnen vormen in een steeds groeiend aanvalsoppervlak.”, zegt Lars Hermind. “We bieden de meest diepgaande realtime monitoring in de markt en monitoren continu alle apparaten in IT, cloud, IoT, IoMT, OT, ICS en 5G”, zegt Lars Hermind, die op het moment zo’n 12 medewerkers in dienst heeft in de Benelux en Scandinavië. Lars verwacht meer medewerkers aan te nemen in 2023.  
 
Lars Hermind