ASN Autoschade gaat voor Klimaat Neutraal autoschade herstel

Eind vorig jaar kondigde de stichting Duurzaam het nieuwe GroenGedaan! Plus programma aan. ASN Autoschade was elf jaar geleden de eerste keten die zich aansloot bij stichting Duurzaam. Nu springt ASN Autoschade opnieuw als eerste van de startblokken naar het klimaat neutraal herstellen van autoschades.

ASN Autoschade is de eerste keten die het proces van “GroenGedaan! Plus” ingaat. In het programma van GroenGedaan! worden alle zaken op terrein van Environmental, Social en Governance, ook wel ESG genoemd, geregeld. De nieuwe plus variant plaatst, volgens de stichting, de kers op de taart. Bedrijven worden getoetst op hun milieu impact (ISO14064) en op basis hiervan wordt een plan gemaakt om de impact maximaal te reduceren. Als sluitstuk vindt er een CO2 offset plaats, waarmee men gegarandeerd klimaat neutraal onderneemt.

“De nadruk van het programma ligt in de eerste twee stappen. Als we beeld hebben welke bedrijfsonderdelen de grootste milieu impact hebben, dan weten we ook aan welke knoppen we moeten draaien. Bedenk hierbij dat de bedrijfsonderdelen met de grootste milieu impact vaak ook de grootste kostencomponenten zijn. Zo is bijvoorbeeld minder energieverbruik is immers ook minder kosten: zegt Harry Filon van de stichting.

Algemeen directeur van ASN Autoschade Peter Hubregtse vult hierop aan: “Maar het is ons niet alleen te doen om de kosten te reduceren. Ik bemerk bij al onze bedrijven een intrinsieke motivatie om bij te dragen aan een duurzame samenleving. We waren al een tijd over dit onderwerp aan het nadenken en het programma dat de stichting onlangs presenteerde past als een jas. Het geeft onze ambities op dit terrein een samenhangende vorm, in lijn met het Klimaat Akkoord”. Inmiddels zijn de footprints van de eerste ASN-vestigingen afgenomen en wordt er per vestiging een reductieplan gemaakt