AREPA presenteert haar wereldwijde webinarserie voor 2020

AREPA, technische reconditionering en inspecties, heeft haar wereldwijde webinarserie voor het komende jaar gepresenteerd. Het programma omvat in elk kwartaal een webinar van ongeveer een uur en daarnaast drie webinars die on demand zijn te volgen. “Onze webinars zijn ontwikkeld voor schadebehandelaars en risicomanagers, en worden gepresenteerd door onze senior experts. Deze webinars behandelen sommige van de meest actuele kwesties. Om deel te nemen, hoeven bezoekers alleen te beschikken over een computer, omdat alle cursussen via VOIP worden aangeboden.”,

Het programma ziet er als volgt uit:

12 maart, 09.00 uur:  Apparatuur met waterschade herstellen – Het is niet onmogelijk

Dit webinar heeft tot doel schade-experts, advocaten, en verzekeringsbeheerders kennis bij te brengen over de grondbeginselen van het herstellen van bedrijfsapparatuur die waterschade heeft opgelopen. De grondbeginselen van reconditionering van apparatuur worden beoordeeld om te dienen als grondslag voor het gesprek over het beperken van apparatuurschade en het tot een minimum beperken van de bedrijfsonderbreking nadat waterschade is opgetreden. We tonen casussen over succesvol herstel na waterschade. In dit seminar wordt in het bijzonder ingegaan op het onderzoeken van claims betreffende waterschade aan bedrijfsapparatuur en de beschikbare opties om de apparatuur te herstellen in de oorspronkelijke toestand van voor de schade.                        Sprekers zijn  Paul van Beek, International Technical Director,  en Jesse van Leersum, Technical Operations Director

11 juni, 09.00 uur : Technische reconditionering in de gezondheidszorg

Schade aan apparatuur in de gezondheidszorg zorgt voor ongekende uitdagingen. Vanwege hun geavanceerde technologie gaat het vaak om zeer kostbare apparatuur. Wanneer er schade optreedt als gevolg van een storing, brand, water of ander incident, is het van het grootste belang deze machines weer zo snel mogelijk aan de gang te krijgen. In dit webinar tonen we u hoe medische apparatuur kan worden hersteld in de oorspronkelijke toestand van voor de schade. Ook bespreken onze deskundigen hoe de garanties van de OEM’s kunnen worden hersteld. We tonen casussen over succesvol herstel van gezondheidszorgapparatuur.

Sprekers zijn Ronald de Gooijer en Harrie Steenbergen, beiden werkzaam als Technical Manager.
 

10 september, 09.00 uur: Rampenpreventie en noodmaatregelen: Uw apparatuur veiligstellen en stabiliseren


Dit webinar heeft tot doel de deelnemers kennis bij te brengen over het belang van rampenpreventie- en noodplannen; ook worden de beste werkwijzen besproken voor het opstellen van dergelijke nood- en preventieplannen. Onze deskundigen leggen eveneens uit hoe u kunt bepalen welke apparatuur tijdens een ramp is verontreinigd geraakt en welke apparatuur niet en gaan in het bijzonder in op de juiste stappen die u direct moet ondernemen om de apparatuur zo goed mogelijk veilig te stellen.

Sprekers zijn Ronald de Gooijer en Harrie Steenbergen, beiden werkzaam als Technical Manager.

10 december, 09.00 uur: Windenergie: schadebeperkingstrategieën na operationele incidenten


Windturbines zijn kostbare installaties, die in barre omgevingen blootgesteld staan aan voortdurende invloed van extreme hitte, extreme koude, stof, mist op zee, bliksem, vocht en andere verontreinigingen. Gezien het aantal risico’s van alleen al hun locaties, kunnen zich ernstige incidenten voordoen waardoor directe schade en/of gevolgschade kan ontstaan. De focus van dit webinar ligt op de juiste schadebeperkingstrategieën die nodig zijn om, wanneer zich incidenten voordoen, direct actie te kunnen ondernemen om de apparatuur c.q. installatie zo veel mogelijk veilig te stellen. Onze deskundigen stippen de voordelen aan van een noodplan/rampenbestrijdingsplan met een betrouwbare partner op gebied van herstel en restauratie.

Sprekers zijn Robin Langstraat, Preventive Reconditioning Manager, en   Paul van Beek, International Technical Director.

On Demand

Reconditionering Apparatuur Risico vs Resultaat

Het doel van deze cursus (57 min.) is om experts, advocaten en verzekeringsmanagers te informeren over de grondbeginselen van herstel van commerciële apparatuur na een calamiteit. Grondbeginselen van reconditionering van apparatuur worden behandeld als basis voor de discussie over het beperken van schade aan apparatuur en het minimaliseren van bedrijfsonderbrekingen. Apparatuur verslechterend als gevolg van verschillende gevaren wordt besproken en een case study wordt gepresenteerd. Dit seminar zal in detail beschrijven hoe claims met betrekking tot schade aan commerciële apparatuur en de beschikbare opties om te herstellen tot een toestand voorafgaand aan het verlies kunnen worden onderzocht.
Sprekers zijn Amir Rubin, Executive Director, en Scott Carroll, Global Sales Director
 

 Los het Garantie Dilemma op

Sommige leveranciers of fabricanten weigeren zich te houden aan servicecontracten en garanties na een schade, wat kan resulteren in significant hogere schade-uitkeringen. Vaak wordt apparatuur vervangen, terwijl het hersteld of gereconditioneerd had kunnen worden. Leer onderhandelingsstrategieën en wetenschappelijke benadering om het garantieprobleem op te lossen. Dit webinar (50 min.) wordt gegeven door  Paul Gilbert, Business Development Manager.

The New Frontier”: Technische Reconditionering en de Noord-Amerikaanse windenergie-sector

Het doel van deze cursus is om experts, verzekeringsmanagers, eigenaren en fabrikanten (OEM’s) te informeren over het herstel van windturbines na thermische incidenten, verontreiniging door roet, stof, lekken van olie en koelvloeistof. Onze experts zullen de verschillende soorten incidenten met betrekking tot windturbineschade bespreken en het reconditioneringsproces bespreken. In dit webinar wordt ook beschreven hoe u effectief een noodplan kunt opstellen dat is afgestemd op uw apparatuur. Spreker is Mads Krogh, Manager Wind

Ben je geïnteresseerd in het verkrijgen van Permanente Educatie voor jouw deelneming aan één van onze webinars, email ons dan op webinars@arepa.com.