AREPA organiseert op 11 juni a.s. webinar ‘Technische reconditionering in de gezondheidszorg’

AREPA, technische reconditionering en inspecties, organiseert op 11 juni a.s. om 09.00 uur  het webinar ‘echnische reconditionering in de gezondheidszorg’. In een toelichting op het onderwerp schrijft AREPA: “Schade aan apparatuur in de gezondheidszorg zorgt voor ongekende uitdagingen. Vanwege hun geavanceerde technologie gaat het vaak om zeer kostbare apparatuur. Wanneer er schade optreedt als gevolg van een storing, brand, water of ander incident, is het van het grootste belang deze machines weer zo snel mogelijk aan de gang te krijgen. In dit webinar tonen we u hoe medische apparatuur kan worden hersteld in de oorspronkelijke toestand van voor de schade. Ook bespreken onze deskundigen hoe de garanties van de OEM’s kunnen worden hersteld. We tonen casussen over succesvol herstel van gezondheidszorgapparatuur.”Sprekers zijn Ronald de Gooijer en Harrie Steenbergen, beiden werkzaam als Technical Manager.

Dit webinar vormt onderdeel van een wereldwijde webinarserie voor het komende jaar. Het programma omvat in elk kwartaal een webinar van ongeveer een uur en daarnaast drie webinars die on demand zijn te volgen. “Onze webinars zijn ontwikkeld voor schadebehandelaars en risicomanagers, en worden gepresenteerd door onze senior experts. Deze webinars behandelen sommige van de meest actuele kwesties. Om deel te nemen, hoeven bezoekers alleen te beschikken over een computer, omdat alle cursussen via VOIP worden aangeboden”, aldus AREPA

Het programma voor de rest van het jaar ziet er als volgt uit:

10 september, 09.00 uur: Rampenpreventie en noodmaatregelen: Uw apparatuur veiligstellen en stabiliseren


Dit webinar heeft tot doel de deelnemers kennis bij te brengen over het belang van rampenpreventie- en noodplannen; ook worden de beste werkwijzen besproken voor het opstellen van dergelijke nood- en preventieplannen. Onze deskundigen leggen eveneens uit hoe u kunt bepalen welke apparatuur tijdens een ramp is verontreinigd geraakt en welke apparatuur niet en gaan in het bijzonder in op de juiste stappen die u direct moet ondernemen om de apparatuur zo goed mogelijk veilig te stellen.

Sprekers zijn Ronald de Gooijer en Harrie Steenbergen, beiden werkzaam als Technical Manager.

10 december, 09.00 uur: Windenergie: schadebeperkingstrategieën na operationele incidenten


Windturbines zijn kostbare installaties, die in barre omgevingen blootgesteld staan aan voortdurende invloed van extreme hitte, extreme koude, stof, mist op zee, bliksem, vocht en andere verontreinigingen. Gezien het aantal risico’s van alleen al hun locaties, kunnen zich ernstige incidenten voordoen waardoor directe schade en/of gevolgschade kan ontstaan. De focus van dit webinar ligt op de juiste schadebeperkingstrategieën die nodig zijn om, wanneer zich incidenten voordoen, direct actie te kunnen ondernemen om de apparatuur c.q. installatie zo veel mogelijk veilig te stellen. Onze deskundigen stippen de voordelen aan van een noodplan/rampenbestrijdingsplan met een betrouwbare partner op gebied van herstel en restauratie.

Sprekers zijn Robin Langstraat, Preventive Reconditioning Manager, en   Paul van Beek, International Technical Director.