Aon: Schade door bosbranden op Hawai kost miljarden dollars


De bosbranden die delen van Maui en het Grote Eiland van Hawaï hebben getroffen op 8-10 augustus hebben al meer dan 50 mensen het leven gekost en zullen waarschijnlijk economische schade veroorzaken die in de miljarden dollars loopt, volgens een rapport van Impact Forecasting van Aon PLC.

Vijf grote branden op de twee eilanden werden aangewakkerd door sterke winden die samenhingen met de harde wind van de voorbijtrekkende orkaan Dora in combinatie met droge omstandigheden.De historische stad Lahaina in het westen van Maui werd op grote schaal verwoest: zo’n 1.700 gebouwen raakten beschadigd of verwoest en duizenden inwoners werden geëvacueerd, aldus Aon in het rapport.

Verzekerde schades  zullen minimaal “in de honderden miljoenen” dollars lopen, verwacht Aon,. “Gezien het feit dat deze situatie nog steeds voortduurt, kunnen de schades blijven toenemen”.

Volgens de marktaandeelgegevens van A.M. Best Co. Inc. heeft Allianz U.S. PC Insurance Cos. een marktaandeel van 22,83% van de zakelijke multi-peril markt in Hawaii, gevolgd door DB Insurance U.S. Group met 19,18% en Tokio Marine U.S. PC Group met 18,16%. Geen enkele andere verzekeraar heeft een marktaandeel van meer dan 8%, volgens A.M. Best.Op de zakelijke autoverzekeringsmarkt heeft Tokio Marine U.S. PC Group een marktaandeel van 19,35%, gevolgd door Great American P&C Insurance Group met 17,98% en Island Insurance Group met 11,13% van de markt. Geen enkele andere verzekeraar heeft een marktaandeel van meer dan 8%, volgens de gegevens van A.M. Best.