Amerikaans onderzoek laat grote geografische verschillen zien in aantallen COVID-19-claims

Er zijn  ‘significante regionale verschillen’ waarneembaar in het totaal aantal  gerapporteerde claims die voortkomen uit COVID-19, waarbij Zuid-Californië meer ziektegevallen op de werkvloer laat zien, zo blijkt uit een studie van het  Workers’ Compensation Insurance Rating Bureau of California.

Het in Oakland gevestigde ratingbureau, dat jaarlijks verschillen in claimfrequentie in alle geografische gebieden van de staat onderzoekt, ontdekte dat met name in San Diego County tussen 1 april en 30 september 22,5% tot 25% van alle claims werden ingediend, een COVID-19-infectie betrof. Dit is hoog in vergelijking  met de naburige en minder bevolkte provincies Imperial en Riverside, waar het in 5 tot 7,5% van alle claims ging om een COVID-19-infectie. De provincies Los Angeles en Orange zagen ook hogere percentages COVID-19-claims, namelijk 15% tot 20%  

Uit de studie van claims bleek ook dat werknemers in de gezondheidszorg en het openbaar bestuur een hoger percentage ziektemeldingen verwondingen hebben als gevolg van COVID-19″, aldus het rapport, waarin werd aangegeven dat er bij gerapporteerde claims geen sprake is van een sterke correlatie metde infectiepercentages in de regio.  Net als de voorgaande jaren ontdekte de WCIRB ook dat de frequentie van schadevergoedingsclaims  in het algemeen, zelfs na correctie voor regionale verschillen in lonen en industriële mix, ‘significant hoger’ is in de omgeving van Los Angeles en ‘aanzienlijk lager’ in de San Francisco Bay-regio.