Alex van Lith keert na drie jaar terug in de reconditioneringsbranche bij Polygon

Half april startte Alex van Lith in zijn nieuwe functie als account manager en projectleider bij Polygon. Daarmee is hij na drie jaar terug in de reconditioneringsbranche, waar hij tot 2016 werkzaam was.

Van Lith werkte sinds 2000 in de facilitaire branche en later de reconditioneringsbranche. Aanvankelijk werkte hij ruim negen jaar als projectmanager en manager bij ISS Nederland,daarna drie jaar als manager Midden-Oost-Brabant, Gelderland zuid en Limburg bij Dolmans Facilitaire Diensten en vervolgens bijna vier jaar als Projectmanager Regio Zuid bij Dolmans Calamaiteiten Diensten.

Hij leerde in die periode veel experts en contra experts kennen met wie hij samenwerkte om schades te herstellen. “Ik heb geleerd dat geen enkele schade hetzelfde is en dat emoties een grote rol spelen. Het is belangrijk om snel te schakelen en goed te communiceren met alle betrokkenen, als medewerker kom je bij gedupeerden thuis en ben je echt ambassadeur van het bedrijf.”

Toch besloot hij in 2016  een carrière switch te maken naar een accountantsbureau waar hij veel verschillende werkzaamheden uitvoerde, waaronder relatiebeheer, marketing en het opzetten van een nieuwe organisatie. Maar met reconditionering bleek hij toch meer affiniteit te hebben. Nadat hij werd gevraagd om weer in de recondtioneringsbranche te gaan werken, ging hij bij verschillende bedrijven het gesprek aan. “Polygon sprak mij het meeste aan. Ik ga nu met frisse moed en veel plezier weer aan de slag als accountmanager en projectleider voor diverse Polygon-vestigingen. De eerste weken loop ik mee in de uitvoering om een goede, betrokken samenwerking te starten!”