AGCS organiseert seminar over het Amerikaans verzekeringsrecht, schadebehandeling en procederen

 

AGCS organiseert op donderdag 20 september a.s. een seminar over het Amerikaans verzekeringsrecht, schadebehandeling en procederen. Plaats van handeling is het Schielandhuis, Coolsingel 114 in Rotterdam.  De bijeenkomst begint om 15.30 uur (ontvangst vanaf 15.00 uur) en wordt omstreeks 17.00 uur afgesloten met een netwerkborrel.

Aan het seminar wordt meegewerkt door de Amerikaanse AGCS-medewerker Larry Crotser, Head of CCO North America, en door Peter Hoenig en Philip Semprevivo van het advocatenkantoor Biedermann Hoenig Semprevivo uit New York.  Aan bod komen onder meer de volgende onderwerpen: Punitive damages: hoe werkt het en in welke staten; The opioid crisis in the USA: gaan we hier dezelfde kant op als met de tabaksindustrie; mock trials: onzin of waardevol; The US legal landscape in relation to insurance; Product liability: wat is de juridische stand van zaken en het risico als je zaken doet met de US zonder een vestiging aldaar;  Class action: hoe werkt en wat zijn de voordelen voor de eisende partij vs verzekeraars;  en disclosure: wat is het, wat moet er ‘disclosed’ worden gedurende procederen en wie heeft er verplichtingen? Naast deze onderwerpen is er zeker ook tijd voor vragen en discussie.

De bijeenkomst is volgens AGCS interessant voor iedereen die met schades / klanten met US exposure te maken heeft, Aanmelden kan vóór 15 september a.s.