Advocaten VBK en NautaDutilh starten nieuw finance & regulatory kantoor

Danielle Martens, Nellemarie Staal en Robin van Driel van Van Benthem & Keulen (VBK), en Kim Veenman van NautaDutilh zijn Finway begonnen: een advocatenkantoor in Amsterdam dat is gespecialiseerd in financieringen en het financieel recht.

Danielle Martens werkte als advocaat meer dan 13,5 jaar bij Van Benthem & Keulen, waarvan haar laatste jaar als partner. In deze rol was Martens verantwoordelijk voor de advies- en transactiepraktijk in het financieel recht. Verder heeft zij een bijzondere interesse in fund- & assetmanagement en kapitaalmarkttransacties.

Robin van Driel heeft jarenlange ervaring in de (internationale) transactiepraktijk, onder meer opgedaan in de circa 5,5 jaar bij Van Benthem & Keulen. De laatste 2,5 jaar was hij ook partner bij het Utrechtse kantoor. Hij heeft daarnaast ervaring opgedaan op het gebied van restructuring & recovery in zijn tijd bij ABN AMRO. Van Driel richt zich vooral op vastgoed-, acquisitie- en werkkapitaal financieringen.

Nellemarie Staal is de andere financieel recht-specialist bij Finway. Voor de oprichting van het nieuwe Amsterdamse kantoor was de advocate circa 3,5 jaar werkzaam bij Van Benthem & Keulen, waar ze zich richtte op banking & finance en regulatory. Staal is verder een expert op het gebied van antiwitwaswetgeving.

Kim Veenman komt van NautaDutilh, waar ze elf jaar werkte voor de Amsterdamse vestiging en twee jaar voor het kantoor in Londen. Veenman heeft een brede ervaring in de transactiepraktijk. Verder richt ze zich op Asset Based Lending en is ze een expert in het opstellen van modeldocumentatie.

Specialismen bundelen

Aan Veenman om de ontstaansgeschiedenis van het nieuwbakken kantoor toe te lichten. “We hadden allen al interesse in het ondernemerschap, maar zelf was ik niet per se op zoek naar iets nieuws,” vertelt ze. “Danielle, Robin en Nellemarie kwamen echter op de proppen met het idee voor een nieuw kantoor waarbij we onze specialismen onder eigen vlag voortzetten.”

Geen geheel onverwachte move van het trio, want volgens Veenman werkten Martens, Van Driel en Staal reeds veel samen bij Van Benthem & Keulen. “Danielle en Robin waren samen actief in het banking-team van het kantoor, en Nellemarie startte als stagiair bij Danielle,” verduidelijkt ze. “Ze zochten echter nog een finance-specialist. Danielle en ik kenden elkaar al, en vanuit mijn expertise was ik de logische vierde persoon.”

Samen met Van Driel gaat Veenman de finance-praktijk van het kantoor bestieren. Martens en Staal nemen het financieel recht-gedeelte voor hun conto. “De bedoeling is dat we onze financierings- en financieel rechtelijke specialismen bundelen”, vult Veenman aan. “We hebben daarmee de kennis in huis om bijvoorbeeld een uitgifte van obligaties van A tot Z te begeleiden.”