ACI-Groep test met laboratoria en veiligheidskundigen systemen en desinfectiemiddelen tegen virussen

ACI-Groep pakt momenteel op een grootschalige manier de bestrijding van virussen aan. Er wordt met man en macht gewerkt aan oplossingen om  snel heel veel gebouwen te gaan ontsmetten. “De kennis en ervaring zal later gedeeld worden met andere bedrijven en zelfs met concurrenten om er voor te zorgen dat we in Nederland (en de rest van de wereld) weer veilig kunnen leven, spelen, leren en werken”, licht het bedrijf toe.

Op dit moment worden er in samenwerking met laboratoria en veiligheidskundigen systemen en desinfectiemiddelen getest. Er zijn al proeven gedaan om in korte tijd complete scholen, sportscholen, gemeente huizen, kantoren en fabrieken te desinfecteren. Op hoofdlijn zijn er twee  methodes:

  • bewust achterlaten van een microscopisch residu , zodat nieuwe bacteriën en virussen ook na de behandeling nog 2- 6 weken worden vernietigd.
  • geen residu achterlaten omdat dat de uitdrukkelijke wens is (bijv. in ziekenhuizen). Het gevolg is dat er wel met veel grotere regelmaat ontsmet moet worden.

ACI-Groep benadrukt dat vanzelfsprekend de veiligheid van de  medewerkers voorop staat. Alle werkzaamheden worden met grote zorgvuldigheid, professioneel en met de juiste (adem) bescherming uitgevoerd.