ACI-GROEP creëert met calamiteitentrailer voor betrokkenen praktische oase in hectische werkomgeving

 

Reconditioneringsbedrijf  ACI-Groep  met vestigingen in de regio’s Rotterdam / Den Haag, Dordrecht / Breda , Den Bosch / Tiel / Utrecht en Arnhem / Nijmegen, heeft een speciale, praktische calamiteitentrailer laten bouwen die wort ingezet bij grote calamiteiten bij bedrijven en andere locaties waar naar verhouding veel gedupeerden en andere mensen aanwezig zijn, zoals een verzorgingstehuis, appartementencomplex of een parkeergarage. Hiermee wordt beoogd om na een brand, water- of stormschade op de schadelocatie even rust te creëren in de vaak chaotische situatie die na een calamiteit ontstaat. En om gedupeerden, experts en andere betrokkenen in de gelegenheid te stellen even rustig met elkaar te praten of te vergaderen.

De trailer is voorzien van alle gemakken, zoals water, stroom, wifi, koffie en zelfs een centraal TV-scherm, zodat alle betrokkenen partijen kunnen zien wat er besproken wordt. Vanuit het eigen verhuisbedrijf binnen de ACI-Groep is direct plaatsen van de calamiteiten trailer in no time geregeld. Joep Hanstede, commercieel schademanager bij de ACI-Groep, licht toe: “Na een calamiteit is de schadelocatie doorgaans een hectische werkomgeving vol werklui die komen en gaan en apparaten die het nodige geluid produceren. En dat terwijl  er geregeld behoefte is om de werkzaamheden door te nemen of om even overleg te voeren met betrokkenen, zoals de contactpersoon bij gedupeerden, (contra)experts, vertegenwoordigers van makelaars en verzekeraars en medewerkers van gemeenten, omgevingsdiensten, gebouwenbeheerders of woningbouwverenigingen.”

Hij wijst er daarnaast op dat achterste deel van de trailer is ingericht als mobiele reconditioneringsruimte. “Zo kan desgewenst ter plaatse direct de juiste schadestop worden uitgevoerd of om alvast de meest noodzakelijke zaken klaar te maken voor direct gebruik”, aldus Hanstede, volgens wie de calamiteitentrailer inmiddels al bij meerdere calamiteiten is ingezet, waaronder bij de brand bij het winkelcentrum in Nijmegen.  “De reacties van experts, gedupeerden en andere betrokken zijn stuk voor stuk positief. De calamiteitentrailer voorziet in onze ogen dan ook daadwerkelijk in een behoefte. Hiermee worden de hoofdthema’s binnen de ACI-Groep – Voorzorg,  Ontzorg en Nazorg  – direct zichtbaar.”