4e bijeenkomst LetselVrouwen trekt opnieuw meer professionals  dan een jaar geleden

0

LetselVrouwen, een initiatief van Letselschade.com, Hofmans Letselschade, KBS Advocaten en de Bureaus, voorziet in een groeiende belangstelling bij vrouwelijke professionals werkzaam in de letselschadebranche. Vorig jaar waren er 80 vrouwen aanwezig bij de jaarlijkse bijeenkomst; dit jaar waren dat er ruim 100. Omdat het de dag na het evenement ‘dress red day’ was  waarbij aandacht wordt gevraagd voor hart- en vaatziektes bij vrouwen, waren de deelnemers gevraagd zich in het rood te kleden. Een verzoek waaraan op grote schaal gehoord werd gegeven.

Net als vorig jaar vond het event plaats bij Hofmans Letselschade in Amsterdam.  Na de start met een netwerkborrel kregen de  aanwezige vrouwelijke letselschadeprofessionals twee lezingen voorgeschoteld. Tijdens de eerdere edities was aandacht besteed aan het netwerken zelf en het leveren van de perfecte pitch. Vorig jaar ging het over de impact van de uiterlijke presentatie in het zakelijke contact. Tijdens de 2017-editie sprak Carolina Pruis, bekend van het boek ‘Vrouw op de apenrots’ gesproken over vrouwelijk leiderschap en vervolgens sprak interventiecardiologe Yolande Appelman over het ‘vrouwenhart’, waarbij zij onder meer vertelde dat hart- en vaatziekten bij vrouwen doodsoorzaak nummer één zijn. Inmiddels geheel volgens traditie,  werd de muziek tijdens de avond verzorgd door DJ Fleur.  In 2018 viert LetselVrouwen haar 1e lustrum!  .

Netwerkorganisatie

LetselVrouwen is een informele netwerkorganisatie voor vrouwelijke professionals in de letselschadebranche en is een platform voor vrouwen die werkzaam zijn in de verschillende disciplines van het vakgebied. Het idee voor een dergelijke netwerkvorm ontstond tijdens een lunch op Valentijnsdag 2014. Oprichters van het eerste uur zijn Annemiek van Reenen-ten Kate en Diny de Neef (Hofmans Letselschade), Francie Peters en Ellen van den Berg (de Bureaus), Ellis Verhoeven van ‘Letselschade.com’ en Nadia Haase van KBS Advocaten. Zij bespraken toen dat het zeer nuttig zou zijn om de contacten tussen de diverse vrouwelijke professionals in de letselschade te verstevigen. LetselVrouwen werd toen een feit en in september 2014 vond de eerste bijeenkomst plaats.

LetselVrouwen is niet-commercieel van opzet en wordt gefinancierd door alle oprichters. Om de organisatie van het evenement controleerbaar en financierbaar te houden, is er geen open inschrijving maar worden alle deelnemers persoonlijk uitgenodigd. Zo wordt ook de juiste mix van deelnemers in het oog gehouden. De genodigden kunnen laagdrempelig in contact komen met (collega) schadebehandelaars, arbeidsdeskundigen, medisch adviseurs, managers, herstelcoaches, schade-experts, advocaten en mediators uit het vakgebied.

Laat een reactie achter