3M Nederland B.V. eerste winnaar Rob Insinger Duurzaamheid Award  

 

3M Nederland B.V. in Zoeterwoude is de eerste winnaar geworden van de Rob Insinger Duurzaamheid Award 2017,  een aanmoedigingsprijs voor ondernemers uit de branche met een duurzame oplossing of initiatief die in het leven is geroepen door Duurzaam Herstel. Tijdens een door ca 50 branchegenoten bezochte  geanimeerde netwerkbijeenkomst aan het Kijkduinse strand kreeg key accountmanager Bert Schreuder de Award en een cheque van 1,500 euro uitgereikt uit handen  van Betsie Insinger, de weduwe van Rob Insinger (Centraal Beheer) naar wie de prijs is vernoemd voor zijn zendingswerk voor duurzaamheid in het verleden. Het winnende bedrijf kreeg de prijs voor  de ontwikkeling va Thinsluta Raamfolie, een onzichtbare folie  die aan de binnenkant op ramen wordt aangebracht, een zeer hoge isolatiewaarde kent en daarmee resulteert in grote besparingen op stook- en aircokosten.

 

 

 

Zes genomineerden

Voor de Rob Insinger Award 2017 waren zes bedrijven genomineerd met een duurzaam product, dienst of beleid in relatie tot schadeherstel. Op de website van Duurzaam Herstel kon gestemd worden, wat voor een derde meetelde in de totale stemming.   De in Kijkduin aanwezige branchegenoten konden na een korte promotiefilm en een pitch van de zes genomineerden hun keuze maken, die voor tweederde meetelde.

Naast 3m Nederland waren genomineerd:

 Reconditioneringsbedrijf Polygon Nederland B.V.: voor een samenstel van activiteiten op gebied van duurzaamheid en MVO;

Koers Groep: voor de Circulaire Menukaart, waarmee bouw en renovatieoplossingen worden geboden waarbij hergebruik centraal staat bij het ontwerp, de bouw en het onderhoud van vastgoed.

 Larsa Group: voor het repareren  van mobiele elektronica  die niet meer geheel hersteld kunnen worden volgens westerse begrippen, naar de derde wereldlanden, waar ze nog prima ingezet kunnen worden.

 Belfor Nederland B.V. :voor Soot Removal Film, eenn techniek waarmee zonder water en chemicaliën,  rook- en roetschade vakkundig kan worden gereinigd.

  Swinkels Glas voor het laten zien  dat duurzaamheid leidt tot het toekomstbestendig maken van ook kleine(re) ondernemingen zonder R&D-afdeling.

Alle genomineerden kregen een certificaat uitgereikt. V.l.n..r Willie Swinkels (Swinkels Glas), Bert Schreuder (3M Nederland),  Marlies van der Meulen (Polygon Nederland), Roland van der Hoek (Koers), Nabil Alani( Larsa Group)  en Leo Mulder (Belfor Nederland). Op de voorgrond Harry Filon (Duurzaam Herstel).