1e Lustrum LetselVrouwen in teken van ‘F*ck die onzekerheid’

Vorige week donderdag (27 september jl.) werd bij ‘de Bureaus’ in Utrecht voor de 5e keer een uiterst succesvolle bijeenkomst van LetselVrouwen georganiseerd.

LetselVrouwen is een informele netwerkorganisatie voor vrouwelijke professionals in de letselschadebranche en is een platform voor vrouwen die werkzaam zijn in de verschillende disciplines van het vakgebied. Het idee voor een dergelijke netwerkvorm ontstond tijdens een lunch op Valentijnsdag 2014. Oprichters van het eerste uur Annemiek van Reenen-ten Kate en Diny de Neef (Hofmans Letselschade), Francie Peters en Ellen van den Berg (de Bureaus), Ellis Verhoeven (Letselschade.com) en Nadia Haase (KBS Advocaten) kwamen op die dag tot de conclusie dat de contacten tussen de diverse vrouwelijke professionals in de letselschade verstevigd zouden moeten worden. Meteen werd de daad bij het woord gevoegd en in september 2014 vond de eerste bijeenkomst van LetselVrouwen plaats.

LetselVrouwen is niet-commercieel van opzet en wordt gefinancierd door alle oprichters. Om de organisatie van het evenement controleerbaar en financierbaar te houden, is er geen open inschrijving maar worden alle deelnemers persoonlijk uitgenodigd. Zo wordt ook de juiste mix van deelnemers in het oog gehouden. De genodigden kunnen laagdrempelig in contact komen met (collega) schadebehandelaars, arbeidsdeskundigen, medisch adviseurs, managers, herstelcoaches, schade-experts, advocaten en mediators uit het vakgebied.

Eerdere edities van LetselVrouwen gingen over het netwerken zelf en het leveren van de perfecte pitch, de impact van de uiterlijke presentatie in het zakelijke contact, vrouwelijk leiderschap en het ‘vrouwenhart’. Dit jaar had de organisatie van LetselVrouwen gekozen voor een keynote spreekster: drs. Vreneli Stadelmaier. Zij gaf een theatercollege met als titel: “F*ck die onzekerheid”. Vreneli vertelde over het ‘impostorsyndrome’ (gebrek aan zelfvertrouwen op cruciale momenten) en hoe daarmee te dealen, over papegaaien op schouders, de 80-20 regel, vluchten of vechten, nature en of nurture en zong tenslotte samen met de zaal het toepasselijke lied ‘Het is moeilijk bescheiden te blijven ’van Peter Blanker..”  Ook dit jaar werd de muziek tijdens de avond verzorgd door DJ Fleur.

Foto: LetselVrouwen