Wiebe Westerhof kondigt zijn vertrek aan als algemeen directeur bij Troostwijk Groep

Wiebe Westerhof heeft in een videoboodschap aan het personeel zijn vertrek aangekondigd als CEO van de Troostwijk Groep. Zodra zijn opvolger bekend is – vermoedelijk binnen een maand  – zal de 58-jarige Westerhof na ruim 35 jaar bij het bedrijf te hebben gewerkt, waarvan bijna 25 jaar als CEO, zijn  huidige functie neerleggen. Wel zal hij daarna nog enkele werkzaamheden voor het moederbedrijf Tinso Groep blijven verrichten, waaronder op het gebied van M&A (fusies en overnames).

Westerhof begon zijn loopbaan bij Troostwijk in 1985 als taxateur. Vanaf 1997 voert hij – aanvankelijk samen met zijn broer Ad – de directie van het  bureau dat zich bezighoudt met werkzaamheden op het gebied van taxaties, (contra)expertises, real estate  en risico-inspecties (via Burghgraef van Tiel & Partners) in binnen- en buitenland. In 2017 werd Troostwijk overgenomen door de Spaanse Tinsa Group

 Westerhof benadrukt dat hij en de Troostwijk Groep in goede harmonie uit elkaar gaan. “Ik kijk terug op een mooie tijd bij één van de leukste bedrijven van Nederland. Ik ben van mening dat het, zowel voor een bedrijf als voor jezelf, niet goed is te lang op dezelfde plek te blijven zitten. Daarom moet je een keer een stap opzij doen om en ruimte maken voor nieuwe mensen met een frisse blik. Dat ik nu opstap is een kwestie van timing, het juiste moment voor zowel mezelf als voor de Troostwijk Groep. In mijn ogen is dat moment nu aangebroken”, aldus Westerhof, die aangeeft nog geen nieuwe  baan te hebben. “Ik heb eerlijk gezegd nog geen enkel idee wat ik ga doen, wat op zich ook wel iets spannends met zich meebrengt. Ik wacht dan ook af wat op me afkomt. Ik zal in elk geval niet bij een ander taxatiebureau gaan werken.”