Versoepeling coronamaatregelen leidt in UK tot explosieve toename diefstalclaims


Diefstalclaims in het Verenigd Koninkrijk zijn met 171% gestegen tijdens de zomer toen de COVID-19-beperkingen versoepelden en mensen hun huizen weer begonnen te verlaten, onthullen de nieuwste cijfers van insurtech Urban Jungle.Deze toonden ook een 143% sprong in het aantal gestolen mobiele telefoon van juni tot juli in vergelijking met de voorjaarsmaanden maart en april, terwijl laptopdiefstallen eveneens verdubbelden tijdens de periode.

“Het is geweldig dat we ons sociale leven weer kunnen oppakken na zo lang ‘opgesloten’ te hebben gezeten, maar we moeten allemaal op onze spullen passen”, zegt Urban Jungle chief executive en oprichter Jimmy Williams. “Velen van ons werken nu flexibel, wat betekent dat we telefoons en laptops veel meer meenemen dan vroeger en,nu diefstallen toenemen, moeten we extra maatregelen nemen om ze veilig te bewaren.”

Tips

Williams wijst op het belang van ‘extra waakzaamheid’om persoonlijke bezittingen veilig te bewaren en geeft zeven praktische tips om te voorkomen dat mensen slachtoffer worden van diefstal:

1. Vermijd open tassen. “Draagtassen mogen dan wel in de mode zijn, maar zoek naar opties met ritsen en gespen aan de binnenkant. Door tassen te allen tijde volledig gesloten en veilig te houden, kan worden voorkomen dat waardevolle spullen in het oog vallen van opportunistische dieven.”

2. Deel de verantwoordelijkheid. “Als je met vrienden op stap bent en je zorgen maakt over je tas, laat het dan iemand in je gezelschap weten. Als andere mensen weten hoe je tas eruit ziet en dat er waardevolle spullen in zitten, kunnen ze helpen een oogje in het zeil te houden.”

3. Blijf subtiel met merrklogo’s. “Vermijd het gebruik van merkkoffers die zijn ontworpen voor laptops en andere computerproducten, omdat dit helpt bekendheid te geven aan [wat] je hebt. Overweeg het gebruik van een binnenvoering of draagtas in je hoofdtas om je laptop mee op pad te nemen.”

4. Praat met je werkgever. “Als je je zorgen maakt over het meenemen van je werkbenodigdheden als je op pad bent, vraag je werkgever dan om opbergmogelijkheden te overwegen, zoals kluisjes, die gemakkelijk in het kantoor kunnen worden geïntegreerd om waardevolle spullen veilig te bewaren.

5. Zorg ervoor dat kostbaarheden zowel binnen als buiten het huis beschermd zijn. “Inboedelverzekeringen dekken diefstal van kostbaarheden zowel in als buitenshuis. Williams voegt eraan toe dat de polissen van het bedrijf beginnen bij 7 pond per maand.

6. Blijf op de hoogte met technologie. “Overweeg proactief te zijn en software te downloaden die u kan helpen uw telefoon of laptop te lokaliseren in geval van diefstal of verlies.”

7. Houd je uitrusting bij je. “Als je in openbare ruimtes werkt, zoals cafés en bars, ga er dan niet vanuit dat het personeel of mensen in de buurt je spullen in de gaten houden – als je naar het toilet gaat, stop ze dan in je tas en neem die mee.”