Utrechts advocatenkantoor Wijn & Stael bestaat 75 jaar

Het Utrechtse advocatenkantoor Wijn & Stael Advocaten viert op donderdag 12 oktober zijn 75-jarige bestaan met het aanbieden van 60-duizend bloembollen aan burgemeester Sharon Dijksma. De burgemeester zal de eerste bollen planten op de Maliesingel tegenover het kantoor van Wijn & Stael.

In de middag organiseert het advocatenkantoor voor haar cliënten en relaties een bijeenkomst in TivoliVredenbrug. De bijeenkomst staat in het teken van ‘generatiediversiteit’ binnen organisaties. Generatie-expert Aart Bontekoning verzorgt een optreden met zijn Generatietheater. Ook Tabitha Foen-A-Foe – beter bekend als Tabitha – treedt die middag op. Zij was in 2019 de meest gestreamde vrouwelijke artiest op Spotify.

Vooraanstaand kantoor met een Utrechts hart

Wijn & Stael Advocaten is een vooraanstaand advocatenkantoor met een Utrechts hart. Het kantoor investeert al jaren in verschillende lokale, maatschappelijke initiatieven en zet zich in voor kansengelijkheid, diversiteit en inclusie. Wijn & Stael Advocaten begon in 1948 als eenmanszaak aan de Neude. Oprichter Sjef Wijn verwierf een waardevol netwerk binnen het openbaar bestuur door zijn betrokkenheid bij maatschappelijke vraagstukken. In 1956 sluit Jules Stael zich aan. In de daaropvolgende decennia is het kantoor uitgegroeid van een regionale speler tot een gespecialiseerd kantoor met cliënten in heel Nederland en daarbuiten.

De kracht van diversiteit

Diversiteit is een actueel thema binnen de juridische sector. Het Utrechtse kantoor heeft een unieke positie wat betreft genderdiversiteit, aangezien het kantoor wordt gerund door twee vrouwelijke managing partners en telt inmiddels meer vrouwelijke dan mannelijke advocaten. Hiermee heeft Wijn & Stael het grootste aantal vrouwelijke advocaten van de Nederlandse top 50- kantoren. Een opvallend feit aangezien mannen nog altijd oververtegenwoordigd zijn in de advocatuur, blijkt uit recent onderzoek van het FD.

Kansengelijkheid als een van de speerpunten

Wijn & Stael vindt kansengelijkheid belangrijk. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is daarvoor o.a. onmisbaar. Mede daarom zet het kantoor zich in voor taalontwikkeling bij jonge kinderen door fondsen in te zamelen voor LanguageScreen, een tool die bijdraagt aan het vroeg detecteren van een taalachterstand bij jonge kinderen. Het taalprogramma is ontwikkeld door Oxford University. Stichting Vinci en de Universiteit Utrecht werken momenteel samen om een Nederlandse versie te ontwikkelen.

Specialisatie en groei

Vanaf de jaren ‘90 is in toenemende mate sprake van specialisatie binnen de advocatuur. Wijn & Stael maakt daarin een aantal duidelijke keuzes. Het kantoor is toonaangevend in onder andere ondernemingsrecht, bestuursrecht, herstructurering & insolventie, bestuurders- en beroepsaansprakelijkheid, vastgoed en omgevingsrecht en heeft als een van de weinige kantoren in Nederland een bloeiende cassatiepraktijk.

Vanuit Utrecht wordt nationaal en internationaal gewerkt in samenwerking met vaste partners in vele landen. Wijn & Stael werkt voor grote en kleine ondernemingen, financiële instellingen, zorginstellingen, overheden, non-profitorganisaties, belangenorganisaties en particulieren. De klanten variëren van Nederlandse startups tot internationale multinationals. Het kantoor staat ook Nederlandse bedrijven bij die zakendoen in Amerika en adviseert hen bij hun contracten met Amerikaanse klanten, leveranciers of partners.

Viering programma

  • 08.45 – 09.00 uur: Persmoment overhandigen bloembollen op de Maliesingel aan burgemeester Sharon Dijksma
  • 14.00 – 14.45 uur: Ontvangst Tivoli Vredenburg
  • 14.45 – 14.55 uur: Opening
  • 14.55 – 16.25 uur: Aart Bontekoning en Generatietheater
  • 16.30 – 17.00 uur: Optreden Tabitha
  • 17.00 uur: Afsluiting met aansluitend borrel
  • 19.00 uur: Einde programma

Foto’s Jasper Timmermans