Seminar ‘Calamiteitenzorg: preventie & herstel van kunst en erfgoed’ op 21 maart a.s. in Rotterdam

 Art Salvage, dat zich bezighoudt met het in stand houden van kunst en erfgoed, organiseert op donderdag 21 maart a.s. samen met Analyselab en Amy het seminar ‘Calamiteitenzorg: preventie & herstel van kunst en erfgoed’. De bijeenkomst, die van 12.30 tot 17.00 uur wordt gehouden bij Analyselab op de 18e etage van de Rotterdam Science Tower aan de Marconistraat 16 in Rotterdam, is primair bestemd voor verzekeringsexperts die met kunst te maken hebben.

In diverse presentaties worden o.a. aan de hand van casestudies richtlijnen gegeven voor het beheersen van risico’s, de bereddering bij noodgevallen en de juiste nazorg in geval van een calamiteit. Tijdens de bijeenkomst leren de deelnemers meer over doeltreffende informatiedoorstroom tussen collecties en verzekeraars en het belang van effectieve beveiliging van kunstwerken voor het uitkeren van schadevergoedingen. Het NIVRE kent tevens 3 PE punten toe voor deelname aan het seminar en alle deelnemers ontvangen na afloop een calamiteitenposter. Er zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via info@artsalvage.eu.

Art Salvage helpt onder meer musea, instellingen en personen die instaan voor het behoud van erfgoed om hun taken op verschillende manieren te verlichten. Onder meer door  risico’s voor kunstverzamelingen te voorkomen, beperken, detecteren en op gevaren te kunnen reageren en remediëren.

Foto Art Salvage en Dennis Wisse