Sedgwick breidt Scandinavische activiteiten uit en benoemt Noora Valla tot CEO voor Finland

Sedgwick gaat de Finse verzekeringsmarkt betreden.De uitbreiding volgt op aanzienlijke investeringen en groei in de Scandinavische regio. In de afgelopen 18 maanden heeft Sedgwick zijn Scandinavische activiteiten vernieuwd, met de overname van Leif Hansen A/S in Denemarken, het aantrekken van Dan Sivertsen als CEO van Noorwegen, de promotie van Julia Holm tot CEO van Zweden en de benoeming van Christian Leif

Dit managementteam is versterkt met de benoeming van Noora Valla als Sedgwick CEO voor Finland. Zij brengt het bedrijf meer dan twintig jaar ervaring in schade-expertise bij grote bedrijven in Finland. Valla heeft leiding gegeven aan teams voor verschillende productlijnen, met een sterke focus op auto-, letsel- en aansprakelijkheidsclaims. Zij werkte onder meer bijna zes jaar als schade-expert bij Oy Lars Krogius Ab en ruim 3,5 ,jaar bij Pohjola Vakuutus Oy. Sinds maart 2011 was zij werkzaam bij Crawford & Company als schade-expert in Zweden en de afgelopen ruim 5,5 jaar tevens als Country Manager in Finland.

Deze ontwikkeling onderstreept jaren van sterke groei voor Sedgwick in Scandinavië. “Nu steeds meer verzekeringsmaatschappijen de voordelen ontdekken van het werken met externe schade-expertisepartners, is er een seismische verschuiving opgetreden in de behoefte van bedrijven om hun opties en processen te herdefiniëren. Sedgwick is een voorkeurspartner geworden door het combineren van diepgaande lokale expertise met wereldwijde bronnen en middelen”, aldus het bedrijf.

“Onze focus is klanten te helpen de best mogelijke service aan hun verzekerde klanten te leveren”, aldus Christian Leif Hansen. “Wij creëren schaalvoordelen door alle claims binnen een bepaald gebied voor onze klanten te behandelen. De aanwezigheid van Sedgwick in Finland betekent dat we nu het laatste stukje hebben om de puzzel voor de markt in Scandinavië compleet te maken.”

“Voor kleinere verzekeraars kan het moeilijk en onbetaalbaar zijn om alle soorten deskundigen en schade=expertise in huis te hebben”, aldus Valla. “Door met een externe partner als Sedgwick te werken, kunnen bedrijven profiteren van specialistische expertise van wereldklasse en een diepe pool van bekwaam talent wanneer dat nodig is. Het is een spannende tijd van groei voor ons bedrijf in de Scandinavische regio. Ik zie een enorm potentieel in de Finse markt en sta te popelen om het gesprek aan te gaan met huidige en potentiële klanten.”