Sedgwick breidt kantoor Hoogeveen uit met personenschade-experts Wim Toren en Aafke van der Klinken

Sedgwick  heeft haar expertisekorps op haar kantoor in Hoogeveen uitgebreid met twee personenschade-experts. Nadat begin dit jaar Aafke van Klinken aan de slag is gegaan als Expert Personenschade volgt Wim Toren maandag 1 februari a.s. haar voorbeeld als Senior Expert Personenschade. Laatstgenoemde is een oude bekende van Sedgwick. Hij trad twee maal eerder in dienst bij haar rechtsvoorgangers.

Wim is 51 jaar en woont in Leeuwarden. Hij is inmiddels gepokt en gemazeld in het werkveld van de personenschaderegeling. Hij heeft sinds 1993 bij verzekeraars gewerkt (Woudsend en Aegon) als letselschadebehandelaar waarna hij in 2005 in dienst kwam bij een vervoersbedrijf (Arriva) om de schaderegeling aldaar te verzorgen. In 2009 trad Wim in dienst bij GAB Robins Takkenberg als expert Personenschade. Hij heeft zich daar ontwikkeld tot senior expert Personenschade en in 2014 heeft hij de opleiding tot arbeidsdeskundige met succes afgerond.

In de tussentijd maakte Wim een kortstondige uitstap naar een ander expertisebureau (Crawford & Company), maar keerde snel terug op  het oude nest. In 2019 besloot Wim zijn bakens opnieuw te verzetten en zijn horizon te verbreden. Hij wilde eens ‘aan de andere kant’ van de medaille kijken en slachtoffers bijstaan als belangenbehartiger van een groot regionaal letselschade advocatenkantoor. (Wolthers Jagersma Advocaten)   

Aafke is 34 jaar en woont in Wolvega. In 2011 heeft zij de master Nederlands Recht cum laude afgerond aan de Rijks Universiteit Groningen. Aafke gaat als expert aan de slag op de afdeling Personenschade. Binnen de letselschadebranche heeft zij sinds de afronding van haar studie ervaring opgedaan bij verzekeringsmaatschappij TVM als juridisch medewerker,. Daar verleende zij juridische ondersteuning aan alle vakafdelingen, met name op het gebied van aansprakelijkheidsrecht, schadevergoeding en verzekeringsrecht en was zij sparringpartner voor onder andere het opstellen van processtukken.

Verder is Aafke bij twee kantoren in de belangenbehartiging werkzaam geweest als letselschadeadvocaat: Wolthers Jagersma Advocaten en Ace Letselschade. Hier heeft zij naast de algemene letselschadepraktijk ervaring opgedaan in procederen, voeging in strafzaken en medische aansprakelijkheid. In 2016 heeft zij de beroepsopleiding advocaten met succes afgerond. “Dit alles biedt haar een stevige basis om als expert Personenschade bij Sedgwick aan de slag te gaan”, aldus het expertisebureau