Schadegarant breidt digitale schadeafwikkeling uit met platform Openclaims

“Consumenten zijn gewend aan handige websites en apps die je in een paar klikken naar het gewenste resultaat brengen. Dit werkt snel en kan op elk tijdstip van de dag. Schadegarant komt aan deze hooggewaardeerde standaard tegemoet door haar eigen platform eXchange te koppelen met het platform van Openclaims. Met deze samenwerking verhogen wij ons serviceniveau aan zowel de verzekerden als onze verzekeraars én ons herstelnetwerk. Glasgarant neemt ook deel aan deze samenwerking”, zegt Schadegarant-directeur Frank van Donk.

Hij vervolgt: “Wij hebben de goede referenties uit de verzekeringsbranche, met name uit het volmachtkanaal, mee laten wegen in onze keuze voor het platform van Openclaims. Door dit platform als voorportaal aan ons proces toe te voegen verwachten wij dat de schadeafwikkeling bij verzekeraars en gevolmachtigd agenten vereenvoudigt. Bovendien maakt dit voorportaal het eenvoudiger om verzekerden naar ons herstelnetwerk te verwijzen.”

Nieuwe dimensie

“Ons schadeafwikkelingsprogramma eXchange bewijst zich dagelijks als uitstekend online platform voor het digitaal afwikkelen van schadedossiers. Via de uniforme processen van eXchange werken verzekeraars en hun intermediair, expertisediensten en (ruit)schadeherstelbedrijven efficiënt en goed beveiligd met elkaar samen. Met het platform van Openclaims voegen wij daar nu een andere dimensie, speciaal voor een verbeterde  klantervaring van verzekerden, aan toe. Deze verbeteringen bieden meteen ook voordelen voor onze verzekeraars en de schadeherstelbedrijven uit ons netwerk.

Het platform van Openclaims biedt volgens Schadegarant namelijk een fantastische klantervaring voor een verzekerde met autoschade. “Deze krijgt door zijn schade te melden toegang tot een gepersonaliseerde mijnomgeving. Die mijnomgeving is in de vertrouwde huisstijl van de verzekeraar of gevolmachtigd agent opgemaakt en daardoor goed herkenbaar. Hier kan de verzekerde eenvoudig een aantal persoonlijke gegevens en gegevens over de schade invullen. Via een speciale fotomodule is het bovendien mogelijk om zelf een aantal foto’s van de schade toe te voegen.”

 

De informatie die verzekerde in de mijnomgeving toevoegt, koppelt Schadegarant aan een eXchange dossier. Zo start het herstelproces eerder en blijft verzekerde via het portaal op de hoogte van de status. “Wij verwachten bijvoorbeeld dat herstelbedrijven de werkzaamheden aan de hand van de foto’s al direct kunnen inplannen. Er is dan geen aparte intake-afspraak meer nodig en dat levert tijdwinst op voor beide partijen.” Met het toevoegen van het voorportaal en de koppelingen tussen de systemen van onze verzekeraars en eXchange, ontstaat er een optimale uitwisseling van data. Dit levert met name bij verzekeraars en gevolmachtigd agenten veel efficiency in hun processen op.

Medio 2021 operationeel

“Door eXchange te koppelen met Openclaims voegen wij aantrekkelijke functionaliteiten aan onze bestaande services toe”, vervolgt Schadegarant. “Onze centrale aanpak zorgt ervoor dat de processen van verschillende partijen op uniforme wijze op elkaar aan blijven sluiten. Wij verwachten de koppeling met Openclaims medio 2021 operationeel te hebben.

Bij de foto: Schadegarant directeur Frank van Donk (links) en Openclaims directeur Lex Orie (rechts) toosten op een succesvolle samenwerking.