Schade-experts druk in de weer met Limburg-schades, al moet de grote stroom nog komen

De overstromingen in Limburg hebben de calamiteitenteams bij schade-expertisebureaus in paraatheid gebracht. Hoewel er nu al sprake is van een enorme drukte qua opdrachten, naast het reguliere werk en de vakantietijd, verwachten de meeste bureaus dat de grote stroom aan opdrachten nog binnen moet komen.

Peter Kok, directeur bij DEKRA Claims and Expertise stuurt de inmiddels komende stroom aan opdrachten aan via haar calamiteitenteam, dat uit een 20-tal personen bestaat waarvan vijf in de binnendienst. Hij spreekt van een extremen drukte, naast het reguliere werk. Bovendien voeren enkele schade-experts momenteel werkzaamheden in hun functie van salvagecoördinator.. “Momenteel houden we ons vooral bezig met de meest urgente schadeclaims, zoals panden met instortingsgevaar. Daarna komen de meer reguliere schades, zoals ondergelopen kelders en woningen zodra het water daaruit is verdwenen en aan het einde van de rit de niet-verzekerde schades”, aldus Kok, die benadrukt dat de saamhorigheid onder de collega’s groot is en routes worden overgenomen van experts die in Limburg aan de slag zijn gegaan. Ook worden experts van de DEKRA-organisatie ingezet bij de schade-expertisewerkzaamheden in Duitsland.

Ook CED heeft haar crisisteam geactiveerd, meldt het expertisebureau. “Het team is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar en staat gedupeerden in Limburg bij om hun schade zo snel mogelijk te regelen. De experts van CED zijn reeds ter plaatse. Zij worden bijgestaan door de diverse secties en specialisten van CED, zoals de Meldkamer, direct herstel, etc. De inzet van CED is niet beperkt tot Nederland, maar breidt zich uit tot de eveneens door wateroverlast getroffen omringende landen”, aldus een woordvoerder.

Twan Meulendijks, partner, directeur en schade-expert bij BosBoon Expertise geeft aan dat zijn bureau klaar is voor de extra schade-opdrachten die zij verwachten. “Weliswaar zijn de eerste aanvragen binnen, zijn enkele van onze experts al  ter plekke schades aan het opnemen, dan wel bezig in hun functie van salvagecoördinator, maar de extreme werkdruk valt momenteel nog mee. Ik verwacht denk dat de echte stroom aan opdrachten de komende weken pas goed op gang komt.”

 

Schade-experts van Arntz van Helden zijn verzocht om in het overstromingsgebied in Nederland, Duitsland en België hulp te bieden en te adviseren, meldt Sjoerd Krijgsman op LinkedIn. “Het deskundig bergen en beredden van materieel- en kranenparken, ondergelopen bouwprojecten en industrieterreinen wordt geïnventariseerd, gepland en uitgevoerd.