Openclaims sluit zich aan bij ADAS Alliantie

Openclaims sluit zich aan bij de ADAS Alliantie die bestaat uit meer dan 55 organisaties waaronder de BOVAG, het Verbond van Verzekeraars en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en zich  inzet  om de adoptie, bewustwording én het veilig gebruik van Advanced Driver Assistance Systems (kortweg: ADAS) te bevorderen.

 “Als softwareprovider voor verzekeraars en leasemaatschappijen ondersteunt Openclaims partijen bij het intelligent sturen van schades naar de juiste schadehersteller. Hierbij gebruiken deze partijen ons platform als basis voor het verzamelen van data over al deze schades en het herstel hiervan. Vanuit deze samenwerking met de ADAS Alliantie zien wij ernaar uit om met onze software bij te dragen aan veiliger en duurzamer verkeer in Nederland” aldus Stephan Stergiou, CEO van Openclaims.

Advanced Driver Assistance Systems (kortweg: ADAS) dragen bij aan verkeersveiligheid, duurzaamheid en doorstroming op de weg. De ADAS Alliantie, een samenwerkingsverband van meer dan 55 organisaties, zet zich in om de adoptie, bewustwording én het veilig gebruik van deze systemen te bevorderen. Openclaims sluit zich per september aan bij dit samenwerkingsverband. De ADAS Alliantie bestaat uit verschillende organisaties die elk vanuit hun eigen achtergrond en expertise bijdragen aan het het gezamenlijke doel: veiliger en duurzamer verkeer met een betere doorstroming in Nederland.

Een positief resultaat voor alle betrokkenen

Stergiou: “ADAS dragen bij aan een veiliger verkeer én minder ongelukken, wat weer een positief effect heeft op de schadelast van verzekeraars en leasemaatschappijen. Met behulp van het platform kunnen verzekeraars en leasemaatschappijen een autoschade slim sturen naar het herstelbedrijf die dit type schades het beste en het meest efficiënt kan herstellen. Op deze manier blijft de schadelast zo laag mogelijk én krijgen klanten de juiste uitleg en informatie van het herstelbedrijf”.

“In de ADAS Alliantie zijn inmiddels meer dan 55 organisaties actief, die allemaal op een of andere manier te maken hebben met ADAS. Dat zijn niet alleen de bekende brancheverenigingen, maar bijvoorbeeld ook schadeherstellers, opleidingsinstituten, dataproviders en overheden. Al die organisaties ondersteunen onze doelstelling en hebben hun eigen rol in het stimuleren van het veilige gebruik van ADAS. Nog steeds sluiten nieuwe partijen zich aan, zo ook Openclaims. Daar zijn we blij mee.” aldus Paul Molenaar, voorzitter van de ADAS Alliantie.

Klik hier voor meer informatie over de ADAS alliantie