Nieuwe naam patiëntenorganisatie voor mensen met Long Covid: PostCovid NL

PostCovid NL. Dat is de nieuwe naam van de patiëntenorganisatie voor mensen met langdurige klachten na corona. Daarmee brengt Longfonds de ondersteuning voor mensen met Long Covid (ofwel Post-Covid) onder in een organisatie met een eigen naam en gezicht, als merk en onderdeel van Longfonds. Dit patiëntenplatform coronaplein.nu gaat verder als postcovidnl.nl.

“Met PostCovid NL geven wij gehoor aan de behoefte van mensen met Long Covid die op zoek zijn naar een eigen ‘club’. Een patiëntenorganisatie die hen voorziet van actuele informatie, in contact brengt met lotgenoten en experts die hen verder kunnen helpen en opkomt voor hun belangen”’, zegt PostCovid NL-directeur Michael Rutgers.

Longfonds heeft zich sinds het begin van de coronapandemie ingezet als de patiëntenorganisatie voor mensen met langdurige klachten na corona. Gestart vanuit het patiëntenplatform Coronalongplein werd in april 2021 een doorontwikkeling gemaakt naar Coronaplein.nu. “Wij zetten deze nieuwe stap met het vertrouwen dat wij hebben gekregen van andere patiëntenorganisaties en gezondheidsfondsen om als belangenbehartiger en verbinder voor deze nieuwe patiëntengroep op te treden.”

Herkenning en erkenning

“We zien dat mensen met Long Covid na bijna twee jaar nog steeds zoekende zijn en zich niet altijd herkend en erkend voelen. Met PostCovid NL helpen we mensen met langdurige klachten na corona grip te krijgen op hun leven, zodat ze weer vooruit kunnen. En strijden we voor erkenning, nieuwe oplossingen en de beste zorg en ondersteuning bij overheden, zorg- en onderzoeksinstellingen, zorgverzekeraars en werkgevers. Maar ook in de Tweede Kamer komen we uiteraard nog steeds op voor de belangen van onze achterban​”, zegt PostCovid NL-directeur Michael Rutgers.

Coronaplein.nu

Bij de overgang naar PostCovid NL blijft dit interactieve patiëntenplatform een belangrijke rol vervullen in de ondersteuning van mensen met Long Covid. Een plek waar inmiddels 4,4 miljoen mensen hun weg hebben gevonden naar betrouwbare informatie, advies voor herstel en lotgenotencontact. En dat kunnen blijven doen onder de nieuwe naam: coronaplein.nu gaat verder als postcovidnl.nl.