Nieuw lid VRT-Toelatingscommissie Kunst & Antiek

Dit voorjaar heeft Maarten Kok afscheid genomen als lid van de Toelatingscommissie van de sectie Kunst & Antiek, nadat hij deze functie geruime tijd heeft bekleed. De heer Kok heeft de functie neergelegd omdat hij nu inmiddels echt van zijn pensioen wil gaan genieten. Wij zijn de heer Kok dankbaar voor zijn bijdrage aan het vormgeven van deze sectie.

Zijn functie is per 1 juni jl. overgenomen door drs. Sanne Wilms, NIVRE-re FUEDI-ELAE. Sanne is een oud-collega van Maarten Kok en goed ingevoerd in de wereld van kunst en antiek. Na het behalen van haar masters Kunst & Cultuurwetenschappen en Museumstudies (met een minor Kunstgeschiedenis) trad Sanne in 2007 in dienst bij één van Sedgwick’s rechtsvoorgangers. Voordat zij als schade-expert begon heeft zij ervaring opgedaan in het veilingwezen en de museale wereld. Sanne behandelt (veelal substantiële) schadeclaims en appraisals voor (inter-)nationale verzekeraars van kunst (musea, galeries, particuliere verzamelaars), Jewellers Block en cliënten in het hoogste segment.

“Wij zijn verheugd dat Sanne deze taak op zich wil nemen en samen met Jeroen Opstelten de toekomstige kandidaten wil beoordelen”, aldus NIVRE